Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lotería es un impuesto voluntario para los que no saben matemáticas.
Anónimo

Cangur 2008 (XIII Cangur SCM)

Por Enric el 02 de April de 2008 en Uncategorized

Demà 3 d’Abril es celebra la XIII edició de les proves Cangur!

scmpeti.gifL’any passat vaig presentar jo i un company representant l’Escola Pia de Calella i aquest any hi torno i m’acompanyen 4 nois de la meva classe, tots de segon de batxillerat i per tant de nivell 4. Però ningú de cap altre curs s’anima. Aquest any participen 20500 alumnes de 540 escoles diferents! Els resultats cangur 2008 nivell 1 2 3 4 els publicaran abans de sant jordi a la web www.cangur.org.

Per qui no ho coneixi, el Cangur consisteix en una prova de matemàtiques en la qual personalment categoritzaria com a requisit indispensable tenir idees brillants i xispes espontànies per resoldre en només 1h 15min els 30 problemes de dificultat creixent que es proposen! Hi ha 4 nivells que coresponen als cursos des de 3r d’ESO fins 2n de Batxillerat. Podeu veure la prova cangur de nivell 4 de l’any passat, 2007.

Com es puntua el Cangur?

Comences amb 30 punts.

Cada resposta de 3 punts correcta afegeix 3 punts, i incorrecta en resta 0.75.

Cada resposta de 4 punts correcta afegeix 4 punts, i incorrecta en resta 1.

Cada resposta de 5 punts correcta afegeix 5 punts, i incorrecta en resta 1.25.

El problema principal és el temps, i una recomanació és saltar els problemes que et requereixin molt de temps. La bellesa del cangur està, precisament, en que sempre hi ha una manera ràpida de resoldre qualsevol del seus problemes, que no requereix gaire càlcul.

Comentarios

 1. Y la gracia de las matematicas esta en ver las cosas faciles de la manera mas complicada posible 😀
  (esto lo suelto porque el otro dia demostramos que un numero binomial es siempre un entero a partir de la descomposicion en factores primos de n! *Una autentica matada*)

  Te animas a resolver el problema del area gris de manera analitica? 😛

 2. Enric!
  Com ha anat aquest any?
  Espero que bé, jo també m’hi he presentat i un cop feta la prova he intentat resoldre tots els problemes, però amb el 23 no puc. En fi.. crec que ha anat prou bé, ja tinc ganes de veure les puntuacions, a veure si els dos sortim en la llista de l’1% 😉

 3. Les respostes ja estan publicades a la web http://www.cangur.org !!!! jo ja ho e mirat nomès he tret 105 puntets ueno algu es algu!!! enga nens ens veiem bsos!!

 4. “24.- C”
  Mi orgullo de famoso analitico sigue intacto 😛

 5. Buff, aquest any era força més difícil que l’any passat, a veure què hauré quedat.

 6. 😀

 7. Este es un auto-trackback para que mires mi blog 😛
  (te dije que te avisaria por aqui para hacer publi *jajaja*)

 8. a veure si fas algun altre post com per exemple…, “Hancock” XD vaya pelicula…. bon argument i un final inesperat com a casi totes les pelicules. weno ja ens veurenm a veurem

 9. Off topic.
  Lei que me hiciste un comentario en fayerwayer sobre la olimpiada iberoamericana de informatica,
  no encontre tu email, podrias contactarme?
  Saludos desde Chile
  Eduardo Diaz

Añade tu opinión

*

*