Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La filosofia és la que ens distingeix dels salvatges i bàrbars.
René Descartes

Vídeos: incultura i sofisme

Por Enric el 07 de January de 2008 en Uncategorized

És brutal, això és sofisme. Un nen petit convencent a les grans masses de que l’home prové de la creació de Déu, i que totes les teories evolutives provenen de boques de mentiders. Si, així és com anomena aquest paio als científics. Ah, si ara resulta que el sencacionalisme sortit de la boca d’un nen es capaç de convèncer de veritat! D’aquesta manera, Darwin, ho sento, un profeta de 6 anys s’ha carregat tot el teu treball.

El problema és que això passa del “que mono que és aquest noi i que ve que parla” a un “com que no sabem del cert d’on venim, creiem-nos el nen, que és mono i parla bé”. Sé que els que passeu per aquí sou crítics, i no sabeu com agrairia que ho expresessiu (comentaris, vamos).

YouTube Preview Image

Lo d’en Chávez cal que ho comenti? Cal valorar la seva actuació política com si estés al bar? Mireu la reacció de la gent “ordene, ordene…” […] “estamos obedeciendo”.

YouTube Preview Image

Després va i es posa amb el president d’Espanya, amb en Bush dels estats units dient-li “You are a donkey, Mister Danger”. Mireu-ho, mireu-ho, però que pot argumentar tot això que diu, d’on s’ho treu?

YouTube Preview Image

Comentarios

 1. Qui s’apunta a crear una nova pel·lícula del exorcista amb el nen del primer vídeo?

 2. Si ja ho he dit, aquest nano és un perill. No vull ni imaginar-me què farà, dirà i pensarà d’aquí uns anys.

 3. Et felicito pel post: intel.ligent i profundament democrátic. De paso et comunico que he inciat un blog dedicat a personatges que lluiten al Món per la llibertat.

  Com saps, soc afiliat a C’s i si troves que no és indicat tens tota l’autorització meva ler esborrar aquest comentari.

  Salutacions:

  http://ciudadanovoltaire.blogspot.com/

 4. Perdona, no sé si m’he explicat bé: vull dir que si al teu blog no estas d’acord que es fagi propaganda política i troves que no es correcte incloure blogs que s’identifiquen amb un partit concret, en el meu cas Ciutadans, trovo normal que no publiquis l’adreça.

  Recorda que jo vaig conèixer l’existència d’aquest blog per un comentari teu que va sortir a la pàgina de Ciutadans arran le eleccions autonòmiques del 2.006, on sortia la teva adreça.

  Jo no pretenc , ni molt menys , fer propaganda política, i de fet el blog que he engengat nomès paralarà de gent que lluita o ha lluitat al Món per la llibertat i per la raó, el ideals de l’Ilustració encarnats per VOLTAIRE.

  Com sempre, perdoneu les faltes, jo soc basc que viu a Catalunya fa molts anys i mai he estudiat català. el que sé es gràcies a les lectures.

 5. No acceptaria publicitat, però sí accepto comentaris de qualsevol persona si es fan bé (respectuosament i amb seny).

  Sort jokin a.t..

 6. Per favor u.u
  Ei, Enric, m’he passat per aquí, he vist aquesta criatura parlant i m’he indignat. Com uns pares, per més creients que siguin, deixen fer això al seu fill?! Què coi sabrà el marrec del mono, la mona y los monitos? Què coi sabrà el marrec si Déu el va portar al món o va ser la “cigüeña”? Què coi sabrà el marrec de Darwin o, va, no demanem tant, de l’evolució? Clar és que si quan ets petit et diuen que véns del mono et poses a riure, no? Bé es nens i nenes de la seva edat creuen en els Reis… i doncs, per què no ha de creure en déu? Però el que és inadmissible és que, a part de que el seu discurs està buit d’arguments, tot són blablablismes i cap justificació amb una mica de pes, això, el que és inadmissible és que uns pares sotmetin a un nen (el seu nen!) de sis anys (sis!) a un públic com aquest (..no estem parlant tampoc de quatre gats, sinó de traju i corbata i micròfon i floretes de fons!).. com pots exposar el teu fill a “semejant” situació?
  Que els que recolzen la teoria de l’evolució… són mentiders? Per favor, a mi em faria vergonya creure en les seves idees. Té sis anys, que es compari amb un científic de sis anys, amb algú que estigui a primer de primària i que l’ensenyen els colors, les sumes i les estacions de l’any, i no amb gent que almenys (com a mínim!) ha viscut una mica i sap de què va el món.
  Has demanat comentaris. Doncs té el meu comentari, és que no m’he pogut quedar indiferent… u.u

 7. M’agrada aquesta entrada Enric, però comentaré la meva opinió.

  Primer parlem del vídeo del nen. La veritat es que fa una mica de pena, sobretot que un nen digui totes aquestes coses sense coneixement de causa… La veritat es que deixa una mica molt malament a tots els cristians que fa temps que ens volem treure aquest estigma de sobre. També comentar que la Paula diu coses que estan bé, però no comparis la creença en Déu amb la creença amb els Reis Mags. Això a mi també hem molesta.

  Per altre banda, el segon vídeo… a veure Enric, no dic en cap moment que el Sr. Chavez no sigui un dictador i coses d’aquestes. Però jo de tu miraria una mica més la provinença dels vídeos que penges. No se si t’has fixat que al final posa una gavina seguit de “Nuevas Generaciones”. Per qui no ho sàpiga, les “Nuevas Generaciones” si multipliquem per dos la gavina i per dos l’edat dels seus components veurem dues gavines (que ja ens sonen més) seguides de dues Ps. Si noi si, son les joventuts del PP, i penso que un muntatge fet que aquesta gent poc d’objectiva pot tenir. M’he imaginat de que seria d’un grup semblant només veient el muntatge de imatges i só que ens han brindat aquestes joventuts. Enric vigila, que poden confondre el teu blog amb una cosa que no és.

  Vinga, comentari fet. Espero no haver ratllat gaire.

  Pere

 8. Pere, aquest és un dels millors comentaris que he rebut, de debò. Crític, complet i original.

  El segon vídeo està manipulat, i no coneixia això d’aquest grup. Ara que m’hi fixo si que es veu un tractament molt subjectiu. Però sí, la situació a Venezuela és la que és, fatal. Molt fatal o poc fatal, però no s’aguanta per enlloc.

  Em sap greu que t’hagi sentat malament el comentari de la Paula, però és cosa exclusivament seva.

 9. No, sentat malament no. Però s’ha de vigilar el que es diu i sempre amb coneixement de causa.
  M’agrada que t’hagi agradat (cullos que complicat :P) el meu comentari.

  Vinga Enric ens veiem al cau!

  Pere

 10. […] muy muy mal humor. Lo ví hace tiempo en un blog que ahora no recuerdo, y lo he vuelto a ver en el blog de Enric (CAT); y ahora he querido compartirlo con vosotros, aunque admito que en su momento dio la vuelta a […]

 11. Òndia… Ja ho vaig trobar ridícul quan vaig sentir-ne a parlar, però és que veure el vídeo realment fa pena…

  Com ja han dit d’altres, si analitzem el discurs no diu absolutament res (a part d’insultar la comunitat científica) i, a més, com vol un nen de 6 anys posar en dubte una teoria científica àmpliament acceptada, sense tenir ni idea del tema del que està parlant? Jo mateix, no em sentiria amb cor de parlar de cap qüestió així davant d’un públic sense abans haver-me passat anys estudiant el tema i saber que el que vaig a dir té realment fonaments sòlids.

 12. El sensacionalisme i els discursos demagogs estan fent molt mal a la societat, i sobretot a aquelles societats economicament febles, pobres i sense una educació imparcial i desinteressada. Aquest nen és només una titella d’uns adults massa intolerants, que només busquen el sentiment fàcil i la falsa puresa i innocència d’un nen malbaratat per a la resta de sa vida.

Añade tu opinión

*

*