Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La estadística és una ciència que demostra que si el meu veí te dos cotxes i jo cap, els dos en tenim un.
George Bernard Shaw

Conversacions d’avis al tren

Por Enric el 28 de December de 2007 en Uncategorized

Anant amb tren pots sorprendre’t per mil i una cosa, però el més irritant és trobar-te gent com la que em vaig trobar jo parlant del que parlaven. Digueu-me que tot és respectable, però algú així com pot votar amb seny si es deixa portar irracionalment per l’ira i la passió?

<!--enpts--><!--enpte-->

Bigoti

Situació: Dos homes grans i una dona (dona d’algun dels dos homes). Seran home A i home B. La conversació anava sobre polítca i el volum de la seva veu era excessiu, factors que van fer que parés atenció. Vaig treure un boli i un petit tros de full i vaig apuntar quatre notes:

Home A – […] ¿Y has oído esto de los jóvenes? Que cada vez los pisos están más caros. Pero hombre, qué pasa aquí, si quieren una casa que se la trabajen y se quejen menos. ¿Qué es esto de bajar los precios? ¿Y nosotros, porque no nos bajan los precios de los pisos para nosotros? (referint-se a la gent gran).

Home B – Claro hombre, claro.

Home A – Si es que no va bien. Además, si alguien se muere de hambre a dar dinero y comida para que mejore? ¿Pero dónde estamos? ¡A mi qué más me da! Que se muera, que nos saldrá más barato. Que pongan cosas pa’ los viejos que nos lo merecemos.

Com aquestes, unes quantes, però em van sobtar les comentades. I l’Enric va haver de controlar-se el donar-los la recomanació de pensar abans de parlar. Comenteu vosaltres, perquè de veritat que… sort que algú dóna brins d’esperança plantejant actualitzacions del sistema democràtic, perquè quan es superi el 50% d’abstenció a veure qui és el llest que proposa fer un canvi. A més, sabem de sobres a qui beneficia tot això.

Comentarios

  1. La pregunta que proposes al primer paràgraf expressa un dels problemes de la democràcia:
    “La democràcia no fa la justícia si no la satisfacció de la majoria dels votants.”
    Si vivim a l’Estat menys culte d’Europa vol dir que probablement els votants són els menys cultes d’Europa i que el seu criteri serà el més impulsiu, egoista i animal dels criteris.
    Malgrat tot, la democràcia no és justa, però funciona.

Añade tu opinión

*

*