Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Les matemàtiques són la reina de les ciències, i la teoria de nombres (aritmètica) és la reina de les matemàtiques.
Carl Friedrich Gauss

El rei, Zapatero i Hugo Chávez

Por Enric el 13 de November de 2007 en Uncategorized

És inveitable haver vist al rei d’Espanya, Juan Carlos, pels noticiaris últimament. La seva frase ha desencadenat una bogeria mediàtica completament descontrolada. S’han fet bromes i camises, però això no és l’important realment.

La cimera iberoamericana és una trobada política entre tots els líders dels país de Sudamèrica i d’Espanya amb l’objectiu de crear en un futur una Comunitat de Nacions Iberoamericanes. Solen anar-hi el ministre d’exterior, el president i, en alguns casos, el rei.

En el diàleg democràtic que suposadament s’hauria d’haver tingut, Chávez va etiquetar a l’ex-president d’Espanya de feixista. Zapatero, amb elegància i amb un bon tarannà (talante) el va defensar amb paraules correctes. Sembla ser que Chávez no és la primera vegada que posa la pota.

De fet, m’he quedat al·lucinant al veure com ha respòs el nostre actual president del govern. Ha dit les coses ben dites, i les ha deixat ben clares. La llàstima van ser les constants interrupcions del líder Veneçolà. D’això se’n diu parlar bé. Un punt per a ZP. Intento no posicionar-me políticament, i això és només un reconeixement a la persona de “Jose Luís Rodríguez Zapatero”, i no té res a veure amb el partit del que forma part.

<!--enpts--><!--enpte-->

Zapatero i el Rei a la cimera Iberoamericana, intentant calmar a Chávez

Altres discusions venen de per què el rei va pronunciar “¿Por qué no te callas?” intentant fer que Hugo Chávez respectés el torn de paraula del líder socialista. Ha sigut criticat amb arguments a favor de que el rei ha de poder aguantar-se i no pot dir coses com aquestes, perquè no són correctes protocolàriament. Em sembla que no va pensar gaire el que va dir, ni el que va fer més tard, de marxar quan parlava el líder de Nicaragua, si no m’equivoco. Val la pena mirar-lo.

YouTube Preview Image

Ho intentem dissimular accentuant el dret a la llibertat d’experessió fent una mica d’humor? Clar que sí: Per què no calles?

Comentarios

  1. Chávez, diguin el que diguin, és un dictador i és lògic que contesti d’aquesta manera. El que no haurien de fer és seure amb ell en aquesta taula. Zapatero va contestar bé i si més no, va ser l’única persona que es va comportar amb una actitud que podriem denominar “democràtica”. El rei va donar la nota, però tots sabem que es va fent gran i té por que el cremin d’un moment a un altre. Tenia ganes de fer veure que té una opinió molt important i que és una persona vital i necessària per a Espanya…i de com han dit alguns amb una frase totalment adequada i encantadora: “que tiene cojones”. Com pot una persona que està al poder pel gorro utilitzar aquest to contra un altre? Encara que l’altre sigui un dictador, ell tampoc ha estat escollit per ningú. Por qué no te callas tu, Juan Carlos?

    Pena que em fa tot això. I estem a quin segle dius?

    Jajaja vinga Enric, que avui no tenia ganes de fer feina..

  2. […] sé què ens va agafar, però la cantàvem contínuament… Ostres, i fins i tot una nadala per aquells dos que es barallen. Sin comentarios […]

  3. […] d’en Chávez cal que ho comenti? Cal valorar la seva actuació política com si estés al bar? Mireu la reacció […]

Añade tu opinión

*

*