Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La filosofia és un silenciós diàleg de l'ànima amb ella mateixa entorn de l'ésser.
Plató

Per què no és útil la literatura?

Por Enric el 01 de October de 2007 en Uncategorized

Abans de treure cap conclusió sobre el títol, val la pena haver-se llegit el text. Si us agrada la literatura i la poesia en general, aquest text us deixarà ben contents i confiats, en cas contrari farà reflexionar, probablement portant a un “quina exageració”.

Doncs bé, la poesia és inútil perquè vivim en una societat grollera, on les necessitats creades tenen molt poc a veure amb el talent i amb les possibles fronteres del nostre desig; la poesia és inútil perquè el coneixement dels altres convida a la solidaritat, i la cursa per cobrir falses necessitats exigeix una altra cosa, competidors, animals carnívors, habitants d’una societat on és millor guardar secrets, estar desinformats, per tenir les mans més lliures i la consciència més tranquil·la; la poesia és inútil, com les humanitats en general, perquè es governen millor els incultes, són més dòcils, es prenen la pròpioa dignitat d’una manera menys seriosa.

Luis García Montero a ¿Por qué no sirve para nada la poesía? del llibre “¿Por qué no es útil la literatura?

Estic molt d’acord amb aquest text. Bàsicament, Luis García Montero defensa que la manipulació del poble és més fàcil si aquests no són conscients de que poden conèixer i saber més (la informació és poder). Tot i així, discrepo amb la opinió que la poesia sigui un saber que et pugui lliurar de la foscor de la desinformació sobre la vida i, com diu l’autor, que et proporcioni dignitat.

Comentarios

 1. Mola, a la que poses “literatura” ni un comentari.
  Es cert, no interessa perquè la gent es tancada de mires.
  Jo cambiaria literatura per cultura i seria un discurs també vàlid i molt mes aplicable.

  Per mostra de que no interessa : aquest post.

 2. “Si es verdad que la lectura crea hombres y mujeres libres, esto quiere decir que mediante su aprovechamiento la sociedad se democratiza. Esto no implica que la lectura uniformiza el pensamiento humano, al contrario lo que fomenta es la diversidad y esta produce mejoramientos social que se refleja en una mayor democratización. Los responsables de todo esto son los individuos capaces de darle valor a la información, pero esto sólo lo pueden lograr aquellos que tienen acceso a la información mediante la lectura.”

  http://votaoaguantate.blogspot.com/2007/01/la-lectura-os-har-libres-pero-primero.html

  La lliteratura (i la cultura és clar) és sobre tot LLIBERTAT!

  Salutacions. Jokin

Añade tu opinión

*

*