Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Viure sense filosofar és, propiament, tindre els ulls tancats, sense tractar d'obrirlos mai.
René Descartes

Pel·lícula: La verdad oculta

Por Enric el 08 de August de 2007 en Uncategorized

Forma part de: Llista de pel·lícules que veuré en anglès

Seguiré amb el clàssic estil: argument-actors/directors-opinió-curiositats de sempre. Aquest article promet ser llarguet.

proof-pelicula.jpg

Argument
Resum: La verdad oculta (Proof) és una pel·lícula de gèneredramàtica.
Tracta d’un professor d’universitat de matemátiques a qui li agrada, o la seva feina li requereix, passar moltes hores tancat a l’habitació amb només una pila de llibres, un llapis i un quadern.

El professor té una filla que viu a Nova York, que no té cap mena de cura d’ell. Ella sap que el pare ha tingut problemes psiquiàtrics i creu que el millor per a ell és anar a un centre especialitzat, on el tinguin tancat. L’altre filla és la protagonista, que estudia Matemàtiques, i es trobarà amb una sèrie de problemes d’autoria d’un treball de Matemàtiques que suposaria haver resolt un problema del segle.
Actors i directors

La fill matemàtica està en el cos de Gwyneth Paltrow, que té uns moments d’eufòria i altres d’inspiració o consideració pel seu pare que em van agradar. No sé si el paper fa molt per una cara de model-top-10 de Hollywood, però segur que ven més. Tot i així, l’òscar-enric.es aquesta vegada se l’emporta ella.

proof.jpg

Anthony Hopkins aquesta vegada em va semblar que fes un paper més petit, sortia puntualment a la pel·lícula però no sortia mai. La protagonista tenia records puntuals i es veien conversacions que tenia amb ell. M’agrada el que diu i sobretot com ho diu quan està a fora el pati de casa seva, mentre neva.

Espereu, em deixava el director! John Madden es diu. La veritat és que no m’hi vaig fixar i ho he hagut de buscar. Encara sóc dels nous en això del cine. Mirant la seva filmografia em trobo Shakespeare in Love, perquè la resta no em sonen. Quant que queda per aprendre!
Opinió

Si hagués de fer una selecció binaria entre aquesta i la de l’actor de Gladiator, sí, en.. com es diu ara… en… Russell Crowe, em quedaria amb aquella. Una mente maravillosa va ser abans que aquesta, i el que ens ha demostrat la pel·lícula és que és un tema una mica massa igual a l’altre. Tot i que ja l’havia vist fa un any, hi ha hagut trossos que m’han tingut preocupat i intrigat igualment.

La vaig mirar amb dos amics, un dels quals va haver de marxar abans de que acabés i no se’n va arrepentir (val a dir que li va molt l’acció i que la miravem en anglès), però a l’altre li va agradar.

Curiositats

L’amic de la protagonista estudia matemàtiques i toca en un grup de música. Com pot sonar una cançó que el seu títol és i, la unitat imaginària?

1729 és el nombre més petit que es pot expressar com a una suma de dos cubs de dues maneres diferents:

1729.jpg

Comentarios

  1. Me l’apunto per veure-la algun dia d’aquests!!

  2. […] La verdad Oculta (Proof) – Vista […]

  3. Apa, just fa mitja hora que l’he vist! La pel·lícula està bé, però m’imaginava més matemàtiques… Tot i així, m’ha agradat força!

  4. M’alegro que t’hagi agradat! Més matemàtiques? Pensa que ha de ser per a tots els públics. L’Alberto va dir que li semblava que el que hi havia de matemàtiques estava poc concretat.

  5. […] homòlegs Michael Douglas,  Gwyneth Paltrow i Viggo Mortensen. En Michael Douglas, ell mateix, la protagonista de La verdad oculta i […]

Añade tu opinión

*

*