Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Les matemàtiques són l'alfabet amb el qual Déu ha escrit l'Univers.
Galileo Galilei

Pel·lícula: Conspiración en la red

Por Enric el 05 de August de 2007 en Uncategorized

Fa un moment acaba de sortir el The End de la pel·lícula “Conspiración en la red” a telecinco, o Antitrust (en anglès).

Sinopsi
Milo, un jove programador que té qualitats per a convertir-se en un dels millors informàtics del món, està desenvolupant des del seu garaig un revolucionari software. Quan està a punt d’aoncseguir el seu somni, rep una oferta d’una potent emprsa que no pot rebutjar, fins que descobreix tot el que s’amaga darrera el monstre informàtic.

Direcció

Peter Howitt (imdb), el director, crea un film de joves programadors informàtics d’èlit i intenta mostrar-nos una realitat que moltes vegades no notem: l’explotació al sector de l’informàtica. Empreses amb inversions inmenses en un únic producte clau que normalment escullen una data de sortida molt apretada i provoquen fer horaris excessius a la majoria de treballadors. Tinc entès que la multinacional del software domèstic més important, fa anys, posava en pràctica aquest tipus de pràctiques. Potser el coneixeu per la direcció de la pel·lícula de Mr. Bean “Johnny English“.

conspiracion-en-la-red-1.jpg

Actors
Ho sento, però aquesta vegada el protagonista no ha fet, segons la meva opinió, el millor paper. L’òscar al millor actor-enric.es de la pel·lícula se l’emporta Tim Robbins (imdb), que fa de malo-malísimo i de director de l’empresa de software fictícia Nurv. Potser el coneixeu per la pel·lícula La Guerra de los Mundos, o La vida Secreta de las Palabras, ambdues del 2005.

conspiracion-en-la-red-2.jpg

Crítica

No acceptari comentaris de l’estil “És una còpia de Juegos de Guerra“, perquè per molt que s’assemblin les pel·lícules de hackers (amb perdó), l’altre tracta de xarxes i aquesta de software. Potser si que es fa una mica predictible l’acte rebel dels joves programadors, però haig de reconèixer que el final, tant la primera vegada que la vaig veure com ara, m’ha posat la pell de gallina. Potser el principi és una mica lent, però com que surts amb l’impressió final, ja ho han fet bé.
Curiositats

Nurv, l’empresa fictícia, utilitza Linux als seus servidors.

Comentarios

  1. Me encanta esta película. Sobre todo cuando el interpretado por Tim Robbins hace de Bill Gates, diciendo que el Bill Gates real es un don nadie, que él es mejor…

Añade tu opinión

*

*