Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Les matemàtiques no mentixen, el que hi ha son molts matemàtics mentiders.
Henry David Thoreau

Els apunts universitaris a internet

Por Enric el 05 de June de 2007 en Uncategorized

Veig a TV3 i llegeixo a La Vanguardia que una vintena d’universitats importants d’Espanya han començat a demanar als professors que pengin el seu material de suport (apunts, etc…) a internet, amb l’objectiu de formar millors estudiants i que aquests no hagin de fer treure fum a les màquines fotocopiadores uns dies abans dels exàmens finals. Aquesta base de dades podrà ser consultada gratuitament i lliurement.

Els experts asseguren que això forçarà a revisar els apunts i millorar la qualitat de la matèria que s’imparteix. Actualment, a tota Espanya ja hi ha 120 assignatures diferents a Internet.

“Es como si abrieras las puertas de tu casa porque vienen visitas. Procuras que todo esté en condiciones”

Javier Uceda, rector de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM)

apuntes.JPG

Pila de llibres i apunts

Pel que fa a les universitats de Catalunya, la UPC, la UB i la UAB s’han adderit al projecte. La UPC ja té 10 assignatures penjades a la xarxa, i la UB i la UAB han promès que començaran abans que acabi l’any 2007. La veritat és que seria molt d’agrair, i que ho féssin al Batxillerat ja seria… bé, potser seria massa. Pot ser que això ens acabi atontant en el sentit de perdre destresa per prendre apunts?
Si algú busca els apunts de Poesia Catalana, els té a: Poesia Catalana.

Comentarios

 1. Ostia, doncs estaria bé que a batxillerat tinguéssim el material en línia…no se, potser així faríem menys hores de classe, i les podriem fer tots en línia, pel msn…sort que somiar és gratis…

 2. A la majoria d’universitats els apunts estan a la intranet de la universitat, el que passa es que nomes et donen accés a les assignatures a les que estàs matriculat.
  Es molt mes interessant que tot estigui disponible per a tothom.
  Això segur que farà que es revisin mes els apunts i que alguns professors no tinguin els mateixos apunts 10 anys seguits amb les mateixes cagades garrafals.
  Els autodidactes tenim molt a guanyar!

 3. Espero que quan haguem d’entrar a l’universitat ja estigui tot sota control.
  I pel que fa al batxillerat més aviat no faria falta penjar apunts però si tenir una conta on puguessis veure les notes de tots els examens o la programacio dels següents. Així com comunicar-te amb el professorat.

 4. Carles, dius que els apunts ja estaven penjats però el que no estava era lliure per a tothom? Osigui que la meva àvia (per posar un exemple) podrà consultar apunts de física quàntica (per posar un altre exemple)? Mm… Una UniversiPEDIA en tota regla!

 5. Per cert, molt blablabla però on han començat a penjar els apunts perquè jo no veig la web per enlloc.

 6. Tenir els apunts en Internet és un avantatge, sens dubte 😉

Añade tu opinión

*

*