Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Las matemáticas poseen no sólo la verdad, sino la suprema belleza, una belleza fría y austera, como una tumba.
Bertrand Arthur William Russell

Idea feliz

Por Enric el 13 de May de 2007 en Uncategorized

alumnos-matematicos.jpgPrimer de tot, dir que l’anomeno “idea feliz” en castellà, perquè és com li dic, tot i que parli en català. Qui vulgui, pot dir: Idea feliç.

Estava l’article “Los alumnos se citan con la idea feliz“, que parlava sobre els alumnes que assistien a les olimpíades de matemàtiques. Principalment comenten que l’important d’aquestes proves és passar-ho bé resolent problemes (que no són el mateix que els exercicis). I una cosa a destacar, que diuen que tothom qui està interessat en ciències i més concretament en matemàtiques sent una satisfacció notable quan veu que s’acosta a la solució d’un problema, o a una part d’aquesta.

A l’article anterior també parlen de la diferència entre les matemàtiques de secundària i les d’aquests concursos.

Vale más la chispa que tengas con los números que los grandes conocimientos, hay que ser original, a veces la idea feliz es muy simple, pero hay que dar con ella”

Lo importante es saber actuar con lógica

Estas pruebas “te estructuran la mente, te enseñan a pensar y eso, en general, luego viene muy bien para aplicarlo a todo”.

Particpants del Concurs de resolució de problemes matemàtics Puig Adam, a l’article sobre la idea feliç

La idea feliç és aquella idea, o visió que tens quan t’estàs mirant un problema que avegades és molt senzilla i que és el pas clau per començar a resoldre el problema, o per tenir-lo ja resolt. És un pas necessari que normalment està una mica ocult, expressament, en les dades del problema. Potser és difícil definir-la, o sóc jo que no la sé explicar del tot bé. S’ha d’anar en compte, que la “happy idea” no ens porti a un “unhappy mistake“!
Afegir que he relacionat molt el concepte d’idea feliç amb les matemàtiques, i amb les competicions, però era només per posar un exemple, pot afectar a moltíssims altres àmbits. Amb què ho relaciones tu?

Més sobre el tema: [Web oficial de la Olimpiada de Matemáticas Española]

Comentarios

 1. Vaig intentar buscar els exercicis d’aquestes olimpiades i eren realment difícils!!! Em sembla recordar que et donaven 1 hora de temps per resoldra cada exercici.

 2. jokin a.t.
  31 d'May del 2007

  Enric: et deixo aquesta entrevista al matemàtic MANDELBROT per si és del teu interés. Jo l’he trovada fascinant…llàstima ser un ignorant: els joves encara esteu a temps.

  “MANDELBROT Y LA BELLEZA DEL CAOS”

  http://news.bbc.co.uk/hi/spanish/science/newsid_4164000/4164603.stm

  Salutacións.

Añade tu opinión

*

*