Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Les matemàtiques són l'alfabet amb el qual Déu ha escrit l'Univers.
Galileo Galilei

De la importància dels backups

Por Enric el 11 de May de 2007 en Uncategorized

Backup – Còpia de seguretat.

Vull parlar de les còpies de seguretat perquè aquestes s’estan fent cada vegada més necessàries. Abans quan tot era analògic i les fotos s’imprimien no calia tenir més d’una copia de les fotografies. Molta gent tenia els seus àlbums amb fotografies de viatges, de celebracions, etc… I quan els venia de gust, les miraven. El pitjor que podia passar és que hi hagués un incèndi o una inundació (catàstrofes) i es perdéssin.
Amb la revolució informàtica tot això ha canviat. Ara s’ha de tenir còpies de tot, i no ho dic per dir, ni perquè vulgui prendre massa precaució. A quants de vosaltres alguna vegada se us ha espatllat l’ordinador? I segurament alguna vegada heu perdut la informació que hi havia dins. Bé, si més no, a mi m’ha passat. I vaig perdre bastantes fotos i altres tipus de documents com per exemple, webs. Tenia webs penjades a Internet en uns determinats servidors i me les van esborrar, però ara això no importa.

backup-copia-de-seguretat.jpg

Avegades comprar un disc dur extraible, o algun altre tipus de mitja per guardar arxius pot acabar salvant-nos d’un desastre. Això és una espècie de recordatori perquè tothom faci les seves còpies de seguretat que fa temps que pensa que ja farà més endavant. I es va deixant passar el temps i no s’acaben fent mai.

A fer còpies!

Comentarios

 1. Ufff oi tant que són importants!! La de informació que es pot a arribar a salvar (i no només coses personals, també et pot suposar salvar miler de euros! xD).

  A mi em va passar una cosa així… vaig passar tot el que tenia al ordinador a un disc dur extern, i se’m va caure i es va trencar!

  Com diuen a NH el millor: El millor es tenir la copia de seguretat en un altre país (millor si és en un altre continent!), i que no estigui al costat de una via del tren! (no fos cas que descarriles!!). El millor per ficar-lo és en un soterrani nuclear… encara que no sempre es disposen de tant recursos xD.

  Visca les backups!

 2. A mi fa poc quasi em van haver de formatejar l’ordinador!!! em vaig espantar molt… ja k no tinc copies de res i tenia moltissimes fotos (k raru… jajaja) a l’ordinador sense CDs!!! ara ja les tinc totes en CDs però em sembla k m’hauré de posar a fer còpies dels CDs perk ja n’hi ha més d’un que m’ha fallat i ara no s’obre…:( alee, a fer còpes s’ha dit! jajaja (però primer a comprar CDs..xD)

  Enric no et pots queixar ehh! 3 comentaris en un dia xD encara que no crec pas que em trobessis a faltar si no vingues perki jajaja

  fins dma!

 3. El millor és tenir unes quantes còpies de seguretat, repartides per diferents llocs (secrets), és a dir diferents països. És un dur exemple, però la d’empreses que s’haguessin salvat (i les que ho van fer) l’onze de setembre (el tràgic atemptat terrorista de les torres bessones) si haguessin tingut còpies de seguretat.

  És vertiat Albert, tot això ens ho van explicar al curs 2830 de Seguretat en xarxes Microsoft Windows Server 2003, però també cal saber identificar si una empresa (o un particular) necessita arribar a aquests extrems. Tot i que sempre s’ha d’anar un punt més enllà. Per cert, el teu comentari havia sigut detectat automàticament com a SPAM, però l’he moderat.

  Bé, un CD no sé si és una gaire bona solució! Depèn del pes (en newtons) (en bytes, megabytes…) i importància de les dades que hi guardis!

 4. Les copies de seguretat son per geins!

  Ara en serio, jo el que faig son copies diferencials distribuides per tots els ordinadors de la meva xarxa.
  Tot utomatic que soc molt mandrós.

  De les coses importants es suposa, ja que fer copies de seguretat de 140 Gb de mp3 com que no i bueno, de les fotos doncs tampoc.

  El divertit de les copies de seguretat es que quan les vas a restaurar mai funcionen 😛

  Que San Seagate protegegi els vostres discs durs!

  PD: Odio els R.A.I.D.

 5. Carles, jo odio els RAIDS, on no hi ha menjar! 😛 (No, no és veritat).

  Bé, si, clar, qui treballa en el sector TI sap què ha de fer i s’adona de la importància (sinó tard o d’hora se n’adonarà), però la gent a nivell d’usuari domèstic no n’és conscient, i això anava per a ells.

  Però ara que ho dius, també, també. Gràcies per comentar!

Añade tu opinión

*

*