Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Amb nombres es pot demostrar qualsevol cosa.
Thomas Carlyle

Saló de l’ensenyament 2007

Por Enric el 29 de March de 2007 en Uncategorized

L’anterior dissabte, després de durs esforços per convèncer a un company de que, ja que estavem a Barcelona podiem aprofitar per anar al saló de l’Ensenyament, vaig assistir a “Estudia”: com ja he dit, el Saló de l’Ensenyament.

salo-ensenyament-2007.jpg

Després d’haver fet una volta reconeixement, la idea era força concreta. Ell va anar a preguntar per l’enginyeria informàtica a la UPC, i jo als de la facultat de matemàtiques, però de la UPC (FME), de la UAB i de la UB (ordre en que les vaig visitar). D’acord que la fira és per vendre el producte, i que algú dirà que és extremadament comercial. Potser sí, però segur que te n’assebentes d’alguna cosa nova. Els d’una universitat i d’una altre es “criticaven” més o menys així, i oferien el següent:

 • UPC – Va ser el primer lloc on vaig anar, vaig demanar informació sobretot de les assignatures, els cursos i tot això. A més, havien muntat un stand on podies respondre “5 preguntes” amb un nivell adeqüat a la teva edat. Bé, el que oferia era força interessant, unes optatives molt prometedores i… no ho sé, la FME suposo que és de la que sempre he sentit a parlar. I em van convidar a una jornada de portes obertes.
 • UAB – Deien: “Els de la UPC es passen el dia jugant, com que és sobretot d’enginyeries ho relacionen amb un camp molt (massa?) pràctic.” i “Els de la UB són molt teòrics, si vols ser professor és on has d’anar. Allà són matemàtiques pures i dures. És més difícil, és clar…” “En canvi, nosaltres, bé, no sé, tu decideixes. Apart d’això som els més guapos i els millors (fent burla).” Aveure, presenta un problema el lloc on està, però l’àmbient d’estudi més apartat de la ciutat pot ser un avantatge. La noia matemàtica que m’ho va explicar (i al meu company també, li va parlar d’Informàtica a la UAB) va ser molt agradable, estava entusiasmada (o almenys alegre). Aquí van parlar també de les sortides professionals, combinació amb altres carreres, aptituds i.. alguna cosa que tinc en els fulletons d’informació. I em van convidar a una jornada de portes obertes.
 • UB – Ho van admetre. “Sí, som de matemàtiques pures i no fem física ni altres coses com els de la UPC”, deien. Però alhora van plantejar-me que  això implicava que les hores  que no es feien de física (per exemple), es dedicaven a fer matemàtiques, el que vol dir que s’hi aprofundeix força més. I clar, la situació de la facultat és força més cèntrica que la resta, a 5 o 10 minuts a peu de la Plaça Catalunya de Barcelona! Cal dir que la noia que ho explicava també semblava que li fes força il·lusió fer-ho. Bé, segur que més que explicar una altra carrera que ella no hagi fet. I em van convidar a la Matefest.

Les tres facultats tenien, almenys quan hi vaig anar jo, noies explicant-ho. Ho explico a tall de curiositat…

És difícil decidir-se, i crec que encara no ho haig de fer, vull dir que em queda aproximadament un any. Però és important començar a filtrar informació i conèixer les diferències. L’any que ve, a acabar d’aclarar els últims dubtes.

pin-pi.jpg T’has fixat en la xapa de “pi” que porta la motxilla de la fotografia? :-)!

Comentarios

 1. Ufff me ha costado muchísimo comprenderlo (de hecho no lo he llegado a hacer) porque tengo que utilizar un traductor y no es muy bueno que digamos…
  En fin, ¿es que estás mirando qué es lo que quieres estudiar? A mí me gustaría hacer informática, pero ya veré… Aún me quedan unos años.
  Saludos,

 2. Bueno, en esa feria estaba mirando principalmente dónde quería estudiar matemáticas. Aún queda tiempo, o eso dicen…

  ¿Informática? Creía que harías algo de una rama más artística. Pues está buen que lo tengas tan claro, creo que lo de “diseñar videojuegos” te gustó. Ánimos, suerte y.. FELICIDADES! 😀 Siento no haber estado hasta hoy.

 3. […] Això és, vaig assistir a la Matefest fa uns dies a la Universitat de Barcelona. Va estar molt bé, me’n parlar al Saló de l’ensenyament, quan preguntava sobre informació a l’estand de la UB. […]

 4. […] Pel que fa a les universitats de Catalunya, la UPC, la UB i la UAB s’han adderit al projecte. La UPC ja té 10 assignatures penjades a la xarxa, i la UB i la UAB han promès que començaran abans que acabi l’any 2007. La veritat és que seria molt d’agrair, i que ho féssin al Batxillerat ja seria… bé, potser seria massa. Pot ser que això ens acabi atontant en el sentit de perdre destresa per prendre apunts? Si algú busca els apunts de Poesia Catalana, els té a: Poesia Catalana. Sin comentarios + […]

Añade tu opinión

*

*