Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lotería es un impuesto voluntario para los que no saben matemáticas.
Anónimo

Cangur 2007 (XII Cangur SCM)

Por Enric el 20 de March de 2007 en Uncategorized

Demà no, però demà passat sí. Dijous 22 de Març participaré a la XII prova Cangur.

La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per una comissió catalano-valenciano-balear és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través dels problemes. Consisteix en una prova de 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema.
Els enunciats els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières, on Catalunya hi participa com a nació i actualment n’ostenta una de les vicepresidències. Llavors els participants i les participants d’arreu d’Europa i d’altres països del món es plantegen els mateixos problemes i tenen un temps d’una hora i un quart per intentar resoldre’ls.
La SCM convoca la dotzena edició d’aquesta activitat, el XII-Cangur-SCM,
per al dia 22 de març de 2007
, a les 10 del matí

L’Escola Pia de Calella no hi havia participat mai encara i jo els ho vaig proposar. El meu tutor, cap del departament de ciències i el meu professor de matemàtiques es van deixar convèncer, igual que un company de classe, que també vindrà amb mi a fer la prova.

Segurament ja n’havia parlat, però ara que la data s’acosta era el moment de refrescar l’anunciada de l’activitat. Animo a la gent a que s’hi apunti, la satisfacció de resoldre aquests problemes pot ser gratificant. I, si més no, que informeu a persones a qui creieu que els podria interessar. Crec que aquesta edició ha superat els 18.000 participants, però ja publicaran les estadístiques definitives a cangur.org

Esperem que tot vagi bé i que en una hora i mitja pugui fer alguna cosa. Em refereixo a que és pràcticament impossible acabar un cangur sencer en el temps disponible. Bé, no sé si és impossible, però per a mi crec que ho serà durant força temps. Tot i que cal dir que des de la primera vegada que en vaig fer un, he reduit una mica el temps. Ara… no sé si gaire.

Comentarios

 1. espero q et vagin bb!;) molta sort!aviam si l acnsegueixes acabar..xD jaja apa fins dmaa!;)

 2. jokin a.t.
  21 d'March del 2007

  Hola enric: no té res a veure amb l’entrada d’avui, però no sé on posar-ho.

  Tampoc en sé si saps francés, o sigui que qui sap si serà inútil l’informació. de totes maneres com que eres un blogger de categoria t’adjunto aquesta infromació sobre una trovada de bloggers que es frà a Paris el proper cap se setmana.

  http://www.agoravox.fr/rubrique.php3?id_rubrique=23

  Salutacions. Per cert m, con han anat els exàmens?

 3. Je je ^.^ hola Enric , espero que t’hagin anat molt bé les proves Cangur jeje jo també les he fet. Tot i que sé que no quedaré ni entre un d’els 100 primers llocs dels instituts del Maresme…
  Desitjo i espero que tu si.

  Je je, m’agradaria que m’agreguéssis si us plau.
  Vinga, adéu. Que vagi molt bé!

 4. enriiiiiiiic! segur k t’ha anat mbb! ja veuràs!! k ets un craaaaaack!! l’any k ve aviam si m’hi presento jo tmb!:P encara k no sóc gens bona en mates xo mira, x intentar-ho no es perd res no? 😀

  Vagi tot mbb!! ens veiem dissabte al k1!
  (K)

 5. Hola enrik!!! aket es el meu kommentari jaja ke vaig posar al meu fotolog. Per sert per ki o vulgui entendre ke passi per el meu fotolog avans de ke deskobreixi kom es borra lo ke ie posat jajaj xD (ordres indirektes de profes)

  Jajajajaj Enrik, tenia previst en laktualitzacio davui posari super ben explikat a prova de tontos lo ke a passa avui al kole xD, jajaja i tambe lo de allo dangles, per sert axias per passarmo xD
  I no, no vui eskriure sense faltes jajaja, aixi la meva forma deskriure es unika :D:D
  Inga gracias pals komentaris ;), aixo ke eskrit to posaria al teu fotolog po non tens 🙁 festen un!! per sert fem propaganda 😛 http://www.enric.es jeje

  Inga dewwwww 😉 😉 🙂

  Pos aket era el meu komentari jaja. Ara ten faig un sobre lo davui.
  Spero ke tagi nat millo del ke esperes, i weno enkara ke kom tu dius no tagi nat tan be, la proxima vegada et nira millo segur!

  http://www.fotolog.com/uri_peix
  jajaja xD inga dewww!!! dwdw 😉 😉 🙂

 6. Hola enric, he entrat al teu blog per casualitat i he vist el teu interes per aquestes proves, al nostre institut amb els companys hem intentat trobar les solucions correctes però encara ens en falten 3, podries penjar les teves respostes? dubtem sobretot en la 24, la 26 i la 30.

  Gràcies

 7. Hola Enric, he participat enguany a les proves Cangur i crec que els problemes de 5 punts han sigut més difícils que les de l’any passat, a part de la moneda que rodejava l’hexàgon, que era bastant fàcil.
  Un salut!

 8. Uau! Te deseo toda la suerte que puedas abarcar!
  Saludos, valiente!

 9. Javi,
  Has posat GTD (Getting Things). Crec que havia sentit que era Getting Things Done, un error tipogràfic imagino.

  He llegit el teu comentari al meu blog, sobre que havies participat al Cangur i el tema de que els enunciats del nivell 3 eren més difícils que l’any anterior. Com t’ha anat?

  Bé, no sé, el cangur del 2006 al final me l’havia mirat tant que suposo que el trobava fàcil perquè sabia com es feia tot… Potser si… Haig de reconèixer que no m’ha anat tan bé com esperava la prova, però un cop a casa… no han sigut tan complicats de resoldre. El que faré, o intentaré.. serà enviar les respostes que he trobat explicades a la comissió, a veure si en posen alguna! 😀

  Me’n queden 4 per resoldre: 21(no entenc l’enunciat), 23, 25(no li trobo sentit a l’enunciat) i 27.
  Tot i així, el “tan fàcil” de la moneda em va fer dubtar, tot i que crec que he arribat a la solució correcta: 22 – E (6 pi)

  Perquè en els 6 costats es desplaça una unitat en cada un (6).
  I en els girs que ha de fer, que són de 60º (360-120-90-90)*, i com que en fa 6 seràn 360 graus, per tant una volta. 2*r*pi (com que r=1/2, serà pi). Per tant: 6 pi. M’ho confirmes?
  (* 120 és l’angle interior, i 90 els que “sobren” en la rotació. Es pot veure gràficament.)

  En aquests exercicis “gràfics” pretenc fer una imatge que ho ilustri, ja ho veurem.

 10. David,
  gràcies per deixar el comentari. M’alegren. Bé, doncs justament estava intentant escriure les respostes, amb una petita (o no tan petita) explicació de cadascun, a poder ser acompanyat d’imatges… Bé, si no t’importa ara em poso a redactar-los ara, a veure què queda. Veig que va haver-hi problemes amb els de geometria :p

  Per cert, agrairia que m’expliquessiu què demana el 21 i el 25, que no els he acabat d’entendre encara. I.. també em falten fer el 27 i el 23… però suposo que amb temps.. ja veurem!

  Gràcies a tu. Segurament enviaré algunes respostes (les que trobi) a la comissió, a veure si fan com alguns anys i alguna la posen que s’obri en una nova finestra (com a l’any 2005)

 11. Sí, era un error que acabo de corregir 😉

  Sobre el problema de l’hexàgon crec que l’has resolt bé, ja que a l’hexàgon, els triangles equilàters que el formen tenen tots 60º, i comptant els girs que fa la moneda, he arribat a la mateixa conclusió que tu.

  PD: Els bolígrafs estan molt bé, un detall, però de quan en quan deixen de rajar tinta…

 12. Si, és veritat, si l’inclines una mica ja no raja!

  David he revisat el problema 26 i he vist que hi tenia un error, t’envio per correu les altres

 13. Jo m’hi vaig presentar aquest any. A veure què tal m’haurà anat, tot i que tampoc hi vaig anar gaire preparat.

 14. […] Primer de tot, dir que les taules eren quadrades i idèntiques a les de la foto d’above (dic, de sobre), i eren molt grans, tenies espai suficient per recrear-t’hi, no com a les taules de braç que vaig utilitzar al Cangur. Arribaves per fer l’examen i trobaves tot el necessari (excepte el full amb les preguntes) sobre la taula, fins i tot una de les tres vegades hi havia un full explicant com accedir als resultats de l’examen per l’Agost. I aquest és el problema, no sabré les notes ni els resultats fins l’Agost que les podré consultar per Internet, perquè sinó no ens els deien fins Setembre!. […]

Añade tu opinión

*

*