Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La filosofia molts cops no reporta res, però estalvia molt.
Johann Wolfgang Von Goethe

30.000 euros per conèixer el Nobel de matemàtiques: medalla Fields

Por Enric el 17 de March de 2007 en Uncategorized

I la pregunta és:

¿En cual de las siguientes áreas no hay premio nobel?

  • a) Economía
  • b) Fisiología
  • c) Matemáticas

Y el jugador podía pasar de ganar 11.000 euros a ganar 41.000 euros. Si fallaba lo perdía todo. Finalmente no respondió.

1 contra 100, Antena 3

Quan tothom d’aqui sap (i si no d’aqui uns segons ho sabrà) que només hi ha un Premi Nobel (avegades compartit) cada any per a les següents àrees: Física, Química, Medicina, Literatura, Pau i Economia. Si el concursant hagués llegit Gaussianos i la seva entrada sobre ¿Por qué no hay premio nobel de matemáticas? hagués guanyat 30.000 euros més.

nobel-prize.jpg

Diuen que quan Alfred Nobel va instaurar els premis nobel va demanar consell a especialistes i aquests van aconsellar-lo sobre que un matemàtic suec, Mitag-Leffler, era idoni per rebre el premi. Nobel sospitava que Mitag-Leffler tenia relacions amoroses amb la seva dona (la dona d’Alfred). Ara, diuen que Nobel no tenia cap relació amb aquest home i que, a més, mai va estar casat.

L’altre hipòtesi és que Alfred Nobel només va escollir ciències útils per que la societat progressés, i va considerar que les Matemàtiques no ho eren. Actualment està clar que les Matemàtiques són fundamentals i necessàries per a la vida.
El presentador del programa ha comentat que hi ha un premi homòleg en matemàtiques, la medalla Fields. Aquest últim any (2006) la va rebre Grigori Perelman (va sortir per les notícies, per la importància de la demostració de la conjectura de Poincaré, actualment Teorema de Poincaré-Perelman). No va ser l’únic, Terence Tao, Andrei Okounkov i Wendelin Werner també van rebre la medalla l’esmentat any.

Informació interessant sobre Terence Tao (pàgina pròpia) és que va començar la Universitat als 9 anys, als 24 ja era professor i als 31 havia rebut una medalla Fields. Realment únic, un veritable geni.

Comentarios

  1. Enric yo también he visto el programa y he pensado lo mismo: si el concursante leyera Gaussianos a menudo…Dios, 30000€ que ha podido ganar…casi nada.

  2. AHH! Este tipo de sucesos son los que me ponen de los nervios. ¡Responde maldito asqueroso!
    Em… digo… ejejeje…
    Saludos,

  3. Hola! Porque no se entrega prenio novel a las mates?

Añade tu opinión

*

*