Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lògica és la explicació argumentada del que és evident.

El ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha

Por Enric el 27 de February de 2007 en Uncategorized

L’esbojarrat món creat per Cervantes ha envaït la meva tarda. Avui haig d’acabar de llegir la segona part del Quixot perquè demà tinc examen. No ens estem llegint el llibre sencer, si nó que es va fer una selecció (oficial, de la selectivitat) de 10 capítols de la primera part, 10 de la segona i els dos pròlegs.
Creia que aquest llibre seria una altra cosa, però el boig d’en Quixot m’ho està fent passar bé, tot i que hi hagi trossos difícils d’entendre (per com estan escrits, en versió “una-mica-antiga“).

quijote.jpg

Famós quadre on s’ilustren, més o menys, les aventures i coses que el protagonista imaginava

Si algú vol llegir El Quijote, el té publicat a internet pel diari El Mundo.

Comentarios

 1. Quina sort, descobrir a Don Quijote! (jo el baig descobrir fa 40 anys)

  Si eres un alma noble , ya no te abandonará en toda tu vida.

  Enhorabona.

 2. -comentari retingut per abús-

 3. Yo me leí el primero, me reí mucho en algunos, aunque a veces no tanto… por otro lado, a veces me parecía que se dedicaba a tratar sus ideas revolucionarias en cierto modo y algo “prohibidas” para la época en la que vivía, transmitiendolas a través de la boca de un loco, con lo cual nadie podría culparle… 😀
  Saludos,

  PD. ¿Qué coño le pasa al neocharlie ese? Se creerá mejor que nadie… mala época pasé yo con esa tontería.

 4. Nada, le entiendo. Ha sido un malentendido. Me hablaba por el messenger pidiéndome una cosa y yo solo me había conectado un momento a decirle una cosa concreta a uno y no le respondí. Neocharlie, te he mandado un correo y “retenido” el comentario.

 5. jokin a.t. Què vols dir que m’acompanyarà tota la vida? És clar que no l’oblidaré, però.. ben bé a què et refereixes? 🙂

  Tutty Waw, has leído el primer libro? Yo entero no, ya digo que nos hicieron una selección de los capítulos más significativos. Exactamente, se burla de, en general, todos los libros de caballería. Era un libro que veía como “tocho ilegible” porque había oído que lo categorizaban así pero no, creo que no es así… no es para nada ilegible. Es divertido :-), pero lo que me pasó es que al leer algunos capítulos salteados me perdía, y bastante en la segunda parte. Aparecían personajes que no sabía que pintaban. Bueno, a ver qué tal me ha ido el examen del libro 😉

 6. jokin a.t.
  2 d'March del 2007

  Enric: jo penso que la trovada amb fites de l’art, sigui lliteratura, música, teatre, cinema etc… és un moment màgic de l’experiència de la vida. Si aquesta trovada t’aprofita i el teu espérit continua obert i curiós, mai t’abandonaràn perquè passen a formar part de la teva experiència única i íntima…

  Pot ser no em sé explicar… ho sento.

 7. T’expliques molt bé 🙂 Tens raó, el coneixement és inseparable. I afegeixo una cosa que vaig llegir d’un text de Víctor Gómez Pin (filòsof catedràtic de la UAB, que deia que el coneixement és inseparable. És sobretot per la gent de “ciències” que pensa que la literatura no pertany a la seva àrea i per tant, no li ha d’interessar (gaire). No tothom és així, es clar. I també la gent que li intentes explicar alguna cosa on hi apareguin uns quants càlculs, o alguna teoria curiosa no relacionada amb les humanitats i et responen amb un “Uf, jo sóc de lletres”. (perdona per desviar el tema).

  I si, sents moments màgics amb algunes obres de literatura, però a vegades (?) ens la presenten molt aburrida, i no hauria de ser així.

 8. ei enric!!
  el meu comentatri no té res a veure amb el quijote! no l’haig de llegir fins l’any que ve.. però esk he mirat les fotos i volia comentar 😛
  Molt xules les dels iglus!^^ l’apartat k més ma agradat, xo, ha sigut el de curiositats! kins records del suru de la classe de l’any passaaaaaat! ^^ i el cartell del SIS PLAU jo tmb l’he vist pel carreeeeeer! jaja em vax kedar flipant, un dia vaig veure a una botiga: DILUNES tancat i a un restaurant xinès: CIRRADO… xD

  Bé doncs només volia comentar una miketa les fotos 😛 ens veiem pel cau enriiiiiiiiic!(K)

 9. Ens veiem Anna, és un plaer que passis per aquí 😀 (és el primer de tots els comentaris que has deixat, ui.. a veure!)

Añade tu opinión

*

*