Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
En filosofia, són més escencials les preguntes que les respostes.
Karl Theodor Jaspers

Web 2.0 en 5 minuts

Por Enric el 14 de February de 2007 en Uncategorized

Molts haureu sentit parlar de la Web 2.0, una revolució a la xarxa que ha tingut repercussió mediàtica, econòmica i… en molts aspectes de la vida del dia a dia. És difícil d’explicar, com també ho és d’entendre. Breument podria dir-vos que en forma part tothom, tu ets Web 2.0. Tothom pot accedir a la informació, classificar-la, compartir-la, modificar-la, utiltizar-la, crear-ne.

L’arxi-comentarista jokin a.t. em deia que havia trobat un vídeo que l’ha ajudat molt a entendre el concepte. Ara, si voleu llegir opinions d’algú bastant entès en el tema i que no és pas cap informátic, cap especialista en electrònica ni res d’això, us rerecomano (no hi ha cap error) mirar els articles de la web 2.0 d’en Reca, justament ell està fent el treball de recerca sobre el fenòmen dels blogs, o la repercussió mediàtica que tenen.

Qui vulgui veure el vídeo necessitarà tenir nocions bàsiques d’anglès, però opino que no és massa difícil entendre’l. Si hi ha algun dubte serà un plaer poder debatre’l als comentaris.

YouTube Preview Image

La persona que va registrar el nom “Web 2.0” (haig de pagar cada vegada que ho dic?) és el conegut Tim O’Reilly, qui va intentar explicar “Què és la Web 2.0?(en anglès). I també hi ha una explicació molt bona explicació en castellà a MaestrosdelWeb.com: “¿Qué es la Web 2.0?”.

PD: L’ha escrit en Christian, el que té l’esmentada pàgina MaestrosdelWeb.com i ens vam conèixer a la Campus Party. Tots eren “web 2.0” ;).
[IMATGE] D’esquerra a dreta: Mario, de Kratia.com (un buscador democràtic on els usuaris decideixen què és important); Jo, l’Enric, d’Enric.es; l’Albert (un company); en Christian, de MaestrosdelWeb.com; en Ferran de www.com.es; i en Roberto de iamroberto.com (que vam retrobar al SIMO 2006); el que no surt a la foto és qui la feia, en Pixel (al mig de la foto), de PixelYDixel.com (en parla)

Comentarios

 1. El text (en angles, del vídeo està aquí:

  http://mediatedcultures.net/ksudigg/?p=78

 2. Preguntes que jo mateix em faig al voltant del fenómen de la Web 2.0., tenint conciència alhora de que soc un principiant i que pot ser no he entés encara el cor de la “cosa”, però que intel.lectualment m’excita perquè intuexo que és realment algo culturalment novedós i trencador:

  1.- Soc jo un protagonista de la Web 2.0. malgrat que els meus coneixement técnics no van molt més enllà de “copiar y pegar”?

  2.- La relació d’empatia que estableixo amb l’Enric ,el seu blog i la gent que participa al blog, malgrat de que jo soc un avi i vosaltres, pel que veig, uns adolecents, el coneixements que m’aporta el blog i el lleure que puc gaudir, etc. etc.. ¿És un ingredient fonamental de l’espèrit de la Web 2.0?

  Podría plantejerme un munt de preguntes…pot ser continuarè formulant-les, en primer lloc a mi mateix i desprès esperant una resposta dels altres…

 3. Si, des del moment que es deixa el primer comentari crític (osigui sense dir tonteries) ja s’està col·laborant a fer créixer la Web 2. Ara.. com participar-hi més directament? Escribint un blog (o bloc).

  Quan comparteixres fotografies (per exemple per la pàgina http://www.flickr.com estàs creant contingut, la gent podrà buscar fotos del tema que tu les hagis publicat i.. utilitzar-les. Aquesta és la gràcia, la Web 2.0 és de tothom.

 4. Pels que entinguin el francés voilà un el blog de Pisani (un dels gurús més coneguts) que ja ens comença a parlar de la Web 3.0. L’entrada refenren a això és la del 17 de gener de 2.007 i fa una informació molt interressant i sintètica sobre l’histoira de la Web 1.0, 2.0 i ara (éramos pocos y parió la abuela!) la 3.0.

  Si el trovo en anglés el penjarè.

  http://pisani.blog.lemonde.fr/

 5. […] Políticamente son muy revolucionarios, creen es en que pueden cambiar el mundo con ayuda de las nuevas tecnologías. Confían en blogs y medios 2.0 para revolucionarse, y no obligatoriamente saliendo a la calle. […]

Añade tu opinión

*

*