Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La matemàtica és la ciència de l'ordre i la mida, de belles cadenes de raonaments, tots senzills i fàcils.
René Descartes

Apagada general

Por Enric el 01 de February de 2007 en Uncategorized

Imagino que haureu rebut un correu, a classe hi haurà hagut algun obsessionat (amb això no vull dir que ho trobi malament, eh) o haureu llegit el diari, escoltat la ràdio, mirat la televisió, haver navegat per Internet i per Blogs  o haureu rebut un e-mail en cadena dient-ho.

Avui, dia 1 de Febrer s’ha convocat una apagada general de llum que durarà 5 minuts, de les 19:55 a les 20:00 (hora europea GMT+1)

lalliance-pour-la-planete.jpg

Web oficial de l’organitzador del moviment, en francès

No és per l’estalvi d’energia que hi haurà en aquests cinc minuts, sinó cridar l’atenció dels ciutadans, els mitjans de comunicació i els qui decideixen sobre l’estalvi (o malgastament) d’energia.

A més, la data escollida coincideix amb la presentació a París del nou informe de l’ONU sobre climatologia.

L’associació que ha organitzat tot això és L’alliance pour la planète (l’aliança pel planeta) i reuneix a 72 associacions mediambientals de tot el planeta.

Segons m’han explicat, a la ràdio algú es queixava perquè aquest nadal a França havien gastat molta energia per il·luminar els carrers i que fer això ara no té sentit. És clarament incoherent dir això, ja que imagino que qui va decorar els carrers no té cap relació amb l’esmentada associació i, encara que fos així, no es pot tornar enrera en el temps (de moment?) i arreglar-ho, per tant… com diu en Reca a RecaBlog.com: “cinco minutitos a oscuras no son nada”.

A més, s’han d’apagar els interruptors de llum general i no només la llum, perquè així també es paren els microones, les neveres.. bé, tots els electrodomèstics. I qui tingui por de que si li desfaci el congelador o la nevera, avisar que pot estar tranquil… exagerats!

Funcionarà? Pròximament…

Comentarios

 1. L’únic problema és que al engegar de nou els interruptors pot haver-hi un curtcircuit. Jo no sé si aquesta és la millor forma de manifestar-se, s’ha de tenir en compte que els electrodomèstics podrien córrer perill al tornar a connectar-se.

 2. Un curtcircuit per què? Mai t’ha saltat la corrent i l’has tornat a posar? O et refereixes a que com que tothom engerà de cop la corrent es colapsarà? Vinga… queden pocs mintus!

 3. La gent que no pari la corrent també corre perill, o almenys això llegeixo a Meneame.net: Cuidado con el apagón de esta tarde

 4. A mi personalment em sembla una proposta infantil i pensada per que la gent tranquilitzi la seva consciència pensant que ha fel alguna cosa.

  El tema és molt seriós i exigirà canvis al nostre modo de vida, es un debat molt profund no apte per tractar-ho aquí per la complexitat, però, repeteixo, l’acte d’avui es infantil i folclòric.

  Podriem , per exemple, començar a fer una cosa seriosa cara a les properes municipals: exigir als ajuntaments que s’acabi amb l’il.luminació supréflua de tantes cases i monuments. Fan bonic, és clar, però trovo que és la cosa més estúpida del mon, per exemple, tenir el castell del poble tota la nit , consumint un munt d’energía , amb uns fanals hiper potents, només per fer bonic.

  Desde luego en mi casa n o se han apagado las luces: con una semana de tener el castillo apagado se ahorraba veite veces más que lo que se ha ahorrado hoy.

 5. […] 1 de Febrer de 19:55 a 20:00 apagada general! […]

 6. jokin a.t. hi ha una cosa del teu comentari a la que no li acabo de trobar sentit, i és que està molt bé proposar això, però ningú t’escoltaria. No es pot fer tot de cop, i aquests 5 minuts no han representat cap estalvi extraordinari (en tota Espanya, només 1000 MW [un 2.5% menys del normal]), sino que han revivat el tema, això ha sigut una petició per passar a el que dius tu, a parar la llum dels castells (puntualitzar que he actualitzat l’entrada de: L’apagada general ja està feta)

 7. Pot ser ahir estava una mica emprenyat perqè uns veins meus que tenen sempre a todo trapo les llums de la terraza i del jardí de manera bsolutament innecesària hem van invitar al l’acte d’apagar les llums cinc minuts i per això que vaig pensar que molta gent ho feia per tranquilitzar la seva conciència i quedar-se tranquils…

  Però tens raó lo d’ahir és una manifestació i ha de ser el començament de la pressa de consciènica de la ciutadania de que aquest derroche en que vivim no té cap sentit. Si serveix per això, benvingut sigui.

  Salutacions.

 8. Jo em referia al que diu a Meneame, el que passa es que tenia pressa i vaig escriure una mica sense pensar xD.

Añade tu opinión

*

*