Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
No considerarem miraculosa cap experiència que puguem tenir, sigui la que sigui, si mantenim una filosofia que exclou el sobrenatural.
Clive Staples Lewis

Pel·lícula: El truco final (El Prestigio)

Por Enric el 17 de January de 2007 en Uncategorized
the-prestige.jpg

[TRAILER] Una molt bona peli. Li donc un… 9.8, perquè en algun moment es feia una mica llarga però és genial. No podré explicar-me molt bé perquè té una trama difícil d’explicar sense descobrir-ne els detalls més interessants.

Fa un segle els mags tenien molta importància perquè deixaven a la gent tant sorpresa que creien que aquests artistes tenien poders sobrenaturals i els tenien respecte. En l’argument d’aquest film els dos mags rivals, amb intencions de tenir un monopoli del món de l’espectacle de la màgia.

Tots volen tenir trucs més innovadors, perquè el públic vagi a cadascun d’ells. Cada vegada el públic demana més. També m’ha fet gràcia que ensenya el món de la compra-venta de trucs.

Aviso que, de la mateixa manera que El Ilusionista (quina casualitat, les dues pel·lícules de màgia més recents…), té un final molt sorprenent. Però segurament aquest és més rebuscat, osigui millor, més ben pensat.

De moment, 3 de 4 crítiques que he llegit parlaven sobre la filmografia de l’autor, cosa que jo m’estalviaré, perquè teniu molta informació a la seva pàgina de la base de dades de pel·lícules. Actors coneguts? Hugh Jackman (Lobezno a Xmen), Michael Caine (surt a Batman Begins) i Scarlett Johansson (surt a la recent Scoop [pendent de veure]).

el-truco-final-ingeniero.jpg

Michael Caine al principi de la pel·lícula, explicant-nos tres conceptes bàsics sobre màgia

Hay reseñas de la película en Blogdecine (-una auténtica gozada)-, ABC (-un inmenso número de prestidigitación-), Terra (-una historia fascinante-), CINeol (-no está mal, pero tampoco bien-) y La Butaca (-disfrutarán los aficionados a la magia-, -un resultado provocador y activo-) en general calificándola de muy buena

Via: Microsiervos.com

A més, com sempre, diuen que el llibre en el que està basada és millor, de Christopher Priest. En aquest llibre hi ha el diari dels dos mags, i van explicant el que els passa a cadascun. Estic segur que si l’Albert i l’Arturo (dos companys de classe) miren la pel·lícula i els agrada, faran el possible per llegir-se el llibre. Oi?

el-truco-final-truco.jpg

L’enginyer (esquerra) li ha preparat un equip per a fer un nou truc

Més informació a: BlogdeCine.com (és curiós que parlin també de La Caja Kovak, que també vaig veure el cap de setmana anterior i que, segons tinc planejat, comentaré per aquí quan tingui un moment).

The Prestige by Christopher Priest

Wow, this book is fantastic! They’re making a movie, and I hope it doesn’t completely suck. It’s the story of two 19th century stage magicians in a bitter rivalry; the first half of the book is the diary of one, and the second half is the diary of the other, with a small wraparound story about a descendant. It’s a pretty cool structure; it doesn’t quite go all Roshomon or Usual Suspects, but it makes a nice reveal. The two main characters are both nutty in interesting ways. And Nikola Tesla is in it. You can’t go wrong with Tesla.

Via: Jwz.org

Comentarios

  1. Jo, aquest cap de setmana anirè a veure, a Barcelona , i per soposat ¡EN VERSIO ORIGINAL!, “BABEL! del mexicà Alejendro Gonzalez ñarritu, director de “Amores Perros” i “21 Grams”. Per mi un dels directors més interessants de l’actualitat.

    Aquí està el trailer:

    http://www.youtube.com/watch?v=9R0wfYhwATU

  2. Ets la tercera persona que em parla d’aquesta pel·lícula. El més curiós és que el primer l’havia vist en castellà (crec), la segona en versió original i tu encara no l’has vist. Però els tres opineu el mateix, que és una pel·lícule digne de veure i de gran qualitat. L’aniré a veure i clar, la gràcia d’aquesta pel·lícula seria veure-la en versió original i imagino que només la deuen emetre a alguns cines molt concrets de Barcelona. Me’n podries dir algun? A veure si la veig també en versió original, que és la gràcia d’aquesta pel·lícula! Per cert… quants globus i oscars acabarà guanyant? 😉 Aposto pel de millor pel·lícula, és possible, no?

    El trailer l’has pujat tu? Diu que encara no està disponible! Per cert, acabo de rebre un comentari d’un que té un blog sobre cine que, pel que sembla (encara no he llegit molta cosa), és molt interessant.

Añade tu opinión

*

*