Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Las matemáticas poseen no sólo la verdad, sino la suprema belleza, una belleza fría y austera, como una tumba.
Bertrand Arthur William Russell

Jo resolent el cub de Rubik

Por Enric el 12 de January de 2007 en Uncategorized

Ahir vaig fer-li una ràpida introducció al Cub de Rubik, explicant on trobar “pistes” per saber com es pot resoldre i exposant la modalitat (crec que és la única) de l’speedcubing, que consisteix en resoldre un cub de Rubik com abans millor. Tot i així si algú vol saber-ne més, sempre pot consultar a l’enciclopèdia d’Espanya, o a l’anglesa! Mira per on… que m’he animat a fer un altre video (no, no hi surto jo dient coses de les meves).

Ahir deia que l’havia conseguit resoldre en 5 minuts i 2 segons, però és que avui, per art de màgia ho he aconseguit en 3:13! El meu récord personal, però quan l’he intentat igualar o superar per a la grabació només l’he pogut fer en… 3 minuts i 23 segons, sembla bastant (i veureu que el video es fa pesat) però quan l’estàs fent et passa molt ràpid.

YouTube Preview Image

Actualització: He sortit a la portada de Genciencia.com! Concretament a: Cómo resolver rápidamente el cubo de rubik. Gràcies a Alfonso Jiménez per publicar-la.

Comentarios

 1. Va molt fi!, si ho haguessis fet amb el meu haguessis trigat 5 minuts, deu ser que el meu no és oficial, de fet no té la marca aquesta que té el teu al punt del mig de les blanques. A part d’això, està molt bé com de ràpid el resols, quantes hores al dia hi jugues? XD
  Si t’interessa, al meu bloc vaig posar un vídeo d’una competició a Japó, està força bé, llàstima que no s’entén res, però no cal perquè és prou gràfic.

  Em falla la música, hauries d’haver posat alguna cosa amb més marxa.

 2. Hores al dia? 25… No home no, el que faig ara és fixar-me en cada moviment.

  Que bestia el video, aquells nens petits el fan com jo (en el temps)… I surt el noi que el fa amb poc més de 14 segons, i un altre que amb “un moviment” gira tres cares. Tot plegat és increíble ^-^
  M’hi hauré de posar de debò 😛

  La música també m’ha sigut un dilema i al final he posat “Take me Away” de Avril Lavigne i després “London Calling” de “The Clash”.

  Molt fi diu, molt fi.. jajaja. Si avui m’han dit on comprar-ne uns de molt barats. No és per comprar-ne, però vull veure la diferència i val.. 1€ o 2€.

 3. Ara que ho he mirat, al Youtube hi ha un vídeo (un altre XD) en què un noi resol el Cub de Rubik en 5,71 segons. I en el vídeo que has vist surt un altre noi que el resol en uns 6 segons (roku és sis) amb les mans a l’esquena.
  Per cert, t’has fixat que el Cub de Rubik queda molt original com a element decoratiu (a més de quedar friki)?

 4. Jo, l’únic que sé fer amb el cub de Rubik és l’ou fregit (un marc de color blanc i al mig, un quadrat taronja)… Per cert, Enric, podries treure ja els floquets de neu del teu blog (suggerència)? Al meu vell pc no rullen bé i em ralenteix la web. Gràcies.

 5. molt bonic això del cub rubik , però , si en javi crec que té raó , el nadal ja ha passat i a més per la poca neu que cau més rabia em fa quan obro aquesta web.
  si pot ésser fes-ho 😉 mercii

 6. L’ou fregit? Ahir la meva cosina va “intercanviar” els centres (osigui un “ou fregit” a totes les cares, però amb colors diferents, clar..). No sé com ho va fer.. però no ho ha tornat a aconseguir 😛

 7. Oops.. per cert ja s’ha arribat als 1000 comentaris em sembla :|! i.. la neu ja està treta! Sento que us hagi anat més lent Javi i anònim
  Per cert anònim, un plaer que em llegeixis i.. pots identificar-te si vols 🙂 No mosseguem.

 8. Felicitats pels 1000 comentaris, però encara hi ha neu.

 9. Oops, si que hi havia neu. Ho vaig dir i no vaig truere-la.. aish!

 10. Felicidades por los 3.23.. me ha gustado verlo en tu video, besos tambien a Ayda .Hasta siempre Maya

 11. Enric, l’ou fregit que jo en parlava és el que va fer la teva cosina…

 12. Ah val :)! Doncs si, està bé. Aquí ho va tornar a fer però només en una cara (cosa força fàcil de fer). Una foto del cub i… una “representació” d’ella. Foto Rubik

 13. Hola Enric! He escrit sobre el teu vídeo en Genciencia 🙂

  Saludos!

 14. Acababa de llegir el teu article sobre si era necessaria l’enginyeria informàtica.

  I.. waw! He sortit a Genciencia!! És tot un plaer, a més quasi com a protagonista! Moltes gràcies, m’ha alegrat molt veure-m’hi. A veure si l’afició als cubs de Rubik augmenta.

 15. Gràcies a tu amic 🙂 Segueix així!

 16. Saliste en Genciencia y todo. 😛

 17. He visto el video y sincceramente es una marca malísisma

  Cuando se puso de moda yo lo redolvía siempre en menos de 60 segundos con la misma técnica que la del video, aun hoy con mis 40 años, si cojo un cubo bien “engrasado” nunca tardo mas de minuto y medio.

 18. Sethi, agradezco este último comentario tan agresivo. Admiro que lo consiguieras con 1 minuto y ahora con 1 minuto y medio con este método, aún que yo lo vea bastante difícil (me refiero a que lo veo difícil hacerlo en tan poco tiempo utilizando este método).

  Si vuelves a leer esto, agradecería que me dijeras cómo, me refiero si sólo consiste en girar las manos y las piezas más rápido o qué. (utilizando este método, por supuesto)

  Pido que seas más tolerante en el próximo comentario, si es que lo hay.

  Davinxi, ¿aún me visitas? Gracias, hombre :-). Si, salí en Genciencia y fue todo un honor.

 19. Jo el faig en 2 min…

 20. Jo també! El meu récord actualment està en 2 minuts, he millorat força. Tot i així, crec que amb aquest mètode aconseguir una “velocitat” inferior a 2 minuts o 1 minut i mig, és molt complicat. Ara a per nous métodes.

 21. QUERIDO KYKE HOY HE VISTO COMO RESOLVISTE EL CUBO EN SU DIA. MUY BIEN. BESOS. MAYA. DOMINGO 13 FEB 2011

Añade tu opinión

*

*