Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Viure sense filosofar és, propiament, tindre els ulls tancats, sense tractar d'obrirlos mai.
René Descartes

Probabilitat enganyosa

Por Enric el 22 de December de 2006 en Uncategorized

En el capítol 13 (últim, “La caza del hombre”) de la primera temporada de la serie Numb3rs l’actor que interpreta al matemàtic ens explica una curiositat.

YouTube Preview Image

Ens mostra que en una elecció d’una de tres cartes on n’hi ha una que és la que volem trobar és més difícil trobar-la que si, quan ens mostren una de les 3 incorrectes, cambiem de targeta. Si ho vols entendre millor, mira el vídeo.

Jo a la primera vegada no el vaig acabar d’entendre, potser perquè el mirava quan estava sopant, però me’l vaig repetir i ja està. També està en versió original (anglès).

Comentarios

  1. Això m’ho va explicar el meu professor de Tecnologia Industrial Electrotècnia Tecnologia de l’any passat director de la part de secundària i batxillerat de l’escola, però amb un programa nord-americà on després de fer tot de proves, si les superaves totes, et quedaves davant de tres portes i el presentador te’n feia escollir una, en dues de les 3 hi havia una cabra i a l’altre un cotxe, escollissis la que escollissis el presentador obria una porta (que no fos la que havies escollit tu) on hi hagués una cabra i et deia si volies canviar de porta, si deies que sí, tenies un 66% de possibilitats que hi hagués el cotxe ja que al eliminar una porta i canviar de porta les probabilitats s’invertien. Es veu que aquesta teoria la va desenvolupar una dona dels Estats Units.

  2. No surten els signes de sumar entre: Tecnologia Industrial, Electrotècnia, Tecnologia de l’any passat, director de la part de secundària i batxillerat de l’escola.

  3. Waw, interessant. Potser aquesta “teoria” té nom i tot! Serà difícil trobar-ne informació concreta, però ja m’ho miraré 😛

  4. Al cap d’uns mesos: El problema de Monty Hall

Añade tu opinión

*

*