Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Les matemàtiques no mentixen, el que hi ha son molts matemàtics mentiders.
Henry David Thoreau

Productes dels termes d’una successió

Por Enric el 20 de December de 2006 en Uncategorized
successio-2003.png

A veure si algú pot dir quin és el resultat, més endavant posaré l’explicació i a què ha vingut. Aquesta nit una pista.

Que també es podria haver dit d’aquesta altra manera, si no m’equivoco.

Fes el producte dels primers 2002 termes (fins a n=2002) de la següent successió:

successio-general.png

Fruit de la poca participació m’animo a posar algunes pistes o passos que, almenys a mi, m’han sigut claus per poder arribar a la solució. Amb ajuda, és clar.
Pista 1:

pista1-1.png
pista1-2.png

Codi TeX 1: a_{2003} = (1+\frac{1}{2})\cdot(1+\frac{1}{3})\cdot…\cdot (1+\frac{1}{2002})\cdot(1+\frac{1}{2003})

Codi TeX 2: a_n = 1+\frac{1}{n+1}, Codi TeX 3: (1+\frac{1}{2}) = \frac{3}{2}, Codi TeX 4: (1+\frac{1}{2002}) = \frac{2003}{2002}

Comentarios

 1. aixo es un exercici de l’examen del cangur la societat catalana de matematiques i k l’enric i jo estem apuntats i preparant-nos per l’examen k consta de trres parts tipu test la primera la mes facil: 3 punts cada pregunta, la segona part una mica mes dificil: 4 punts per pregunta i la ultima la mes dificil:5 punts per pregunta. D’altre banda cada pregunta mal contestada resta 1/3 o 1/4 o 1/5 depenent de la part de l’examen. Amb aixo volia dir k ki vulgui apuntarse amb nosaltres moltissimes altres persones nomes ha de demanar-ho al seu cole i amb cap mena de problema l’inscriuran amb un cost de 3€ per els gastos de fer l’examen i la organitzacio de les diferents escoles seu on es fan els examens.
  Crec k molts de vosaltres us agraden les mates i no us perdrieu mai una activitat per demostrar el k sabeu de mates.

 2. Jo vaig quedar el 50è l’any pasat ;-). aquest any no participo perquè he canviat d’escola i a l’escola no hi participen.
  Ja agafaré l’examen de la web i el fare amb temps i tal, per comparar.
  Salut!

 3. Sobre els comentaris

  Doncs si, en Reca és un crack en el tema. Crec que no era el teu primer any al cangur oi? Gràcies a tu el conec, potser l’hagués conegut d’una altra manera però no li hagués parat atenció. Bé, estic una mica en desacord amb en Jhony quan diu que “és per demostrar el k sabeu de mates”. Doncs la veritat és que si que et posen a prova, però el més interessant és el que pots aprendre mentre fas pràctiques, quan estàs allà o després. Que també està molt bé anar per competir (i estic segur que deu ser genial quedar en una bona posició), però aprendre és essencial.

  Per cert, quan en Reca diu que va quedar 50è algú pot pensar que és una mala posició, però us ben asseguro que no. 50è de 5264 participants està MOLT i MOLT bé.

  Apart de si ho haguessis fet algun cop un any anterior, podries dir més o menys si vas practicar-ho molt, o què..?

  Sobre la successió

  Bah, deixant el tema. Veig que això no arrancarà, dono una pista important (de fet, crec que el “problema” ha sigut resolt gràcies a tres detalls o passos importants. Poso el primer.

 4. Per practica vaig fer els examens de els 10 anys anteriors xDD, sembla mentida pero acabes agafant-li més la mecànica. Laltre vegada vaig quedar el 81è. Molta sort a tots que segur que quedeu en una gran posicio i sobretot us ho paseu molt bé.
  Va, que contribueixo: a=(n+2)/n+1)
  Salut!

 5. Val, m’he olvidat els+: a=(n+2)/(n+1)

 6. No funciona el signe de sumar xDD
  Salut!

 7. Ei! Hola altre cop!

  Permetem fer un off-topic:
  Com has construït exactament aquest blog, com fas per posar les imatges de (suposo) TeX ? Ho fas d’una manera comode? que fas servir?

  Bona tarda

 8. Reca ja t’he arreglat els signes, de totes maneres és estrany.

  Doncs mira, ara escriuré una entrada explicant-ho d’una manera molt resumida.

 9. […] El Cangur són unes proves de matemàtiques que organitza la Societat Catalana de Matemàtiques. Un exemple és un problema que vaig plantejar fa temps sobre el producte dels termes d’una successió i que crec que no vaig donar respostes. Recomano, a qui li interessi, resoldre’l sense llegir les pistes. I també assenyalo que és difícil de veure, però en realitat és fàcil. No cal saber gaire teoria i no es pot utilitzar calculadora, aquesta és l’única norma de la prova (vull dir el no utilitzar calculadora). Hauré de practicar més del que estic practicant ara, hauré de fer uns dies de clausura i intentar solucionar problemes, trobar nous mètodes… L’important és que serà entretingut i divertit! Per això ve el logo que està a la part d’adalt! Sin comentarios + […]

Añade tu opinión

*

*