Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lògica és la explicació argumentada del que és evident.

Terence Tao, jugant amb els nombres

Por Enric el 12 de December de 2006 en Uncategorized

Últimament hi ha molt contingut que referencio, últimament no estic escribint massa coses totalment meves, però és que, en aquest cas m’ha semblat imprescindible fer-ho.

grigori-perelman.jpg grigori-perelman-2.jpg

Segur que a tots i a totes us sonarà el nom de Grigori Perelman, ja que aquest any va estar una setmana sense parar de sortir a la tele. Un geni. Va demostrar la conjectura de Poincaré (aquí una explicació). Una conjectura és un judici que es forma basat només en indicis i aconteixements, osigui que no està demostrat però se n’està pràcticament segur, pel que ara ja s’anomena Teorema de Poincaré-Perelman. I per això, li van concedir la medalla Fields (equivalent al nobel, però en matemàtiques), la qual va rebutjar. Potser per això i perquè també va rebutjar un premi d’un milió de dòlars es va fer famós.
Doncs bé, d’altra banda Terence Tao (web de UCLA) i altra gent també van guanyar aquesta medalla i quasi no va tenir repercursió mediàtica. Doncs justament avui llegia un tros d’una conferència que va anomenar l’esmentat Tao. No la puc reproduir però si que us puc dir on està allotjada i recomenar-vos que la llegiu: “Conferencia plenaria: Terence Tao“.

A Gaussianos (si, una altra vegada allà) ho vaig llegir fa temps, i segurament gràcies a això ara m’he parat a llegir l’anterior tros de conferència. I, a més, hi he trobat una entrevista que li van fer al ICM 2006. Hi ha una imatge que ho representa d’una manera molt clara, la qual m’evitarà explicacions.

terence-tao.jpg

Comentarios

  1. No puc entrar al link de “Conferencia plernaria: Terence tao”. És cosa meva o és una errada tècnica? mira’t-ho. Gràcies.

  2. Oops, errada tècnica. Gràcies! ;-). Ja està arreglat.

Añade tu opinión

*

*