Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lotería es un impuesto voluntario para los que no saben matemáticas.
Anónimo

La loteria de nadal

Por Enric el 12 de December de 2006 en Uncategorized

La loteria és un impost voluntari per la gent que no sap matemàtiques.

Frase popular

I.. per què? Doncs els admirats autors de Gaussianos han col·laborat en un article de premsa, el qual recomano llegir, on hi ha exemples molt clars de la dificultat de que et toqui el gordo, això si, sempre podem aspirar a un petit premi! Tot i així hi ha una persona a la que li va tocar que potser deixa un comentari ;), oi?

Comentarios

 1. Jajaja, molt bona, a més, la loteria és l’únic impost que la gent paga de gust XD.
  Per cert, què has fet amb la neu? És que ara cau, i quan arriba a baix de tot torna a sortir per dalt!

 2. La loteria de Nadal , per mi, es una mena de felicitació de Nadal amb amics que fa temps que no ens veiem. Intercambiem participacions de números. Jo no tinc cap interés al joc, però aquest sorteig de nadal el trovo sipàtic pel qe’he dit, a més fa sis anys em van tocar 300.000 ptes., amb lo qual ja he covert el cost de tota la loteria comprada a tota la meva vida: l’estadística va ser cool amb mi: ¡Gràcies Estadísitica! Continauré compran i canviant amb amics loteria de Nadal tota la vida…Pot ser no va ser l’Estadística la cool amb mi, pot ser va ser l’amistat, que sempre és cool.

  Salutacions i bona sort!

 3. No n’estic gaire segur però crec que si t’han tocat 1800 euros la probabilitat de que et torni a tocar es redueix bastant més 😉 Per cert, recomano que mireu l’enllaç que ara he afegit.

 4. podries explicar millor això de que la probabilitat dismineix? jejeje

  Segons això si jo tiro un dau de 6 cares i m’ha sortit un sis, al següent llençament tinc menys probabilitat d’obtenir un 6 de nou? es fa més petita la cara? jejeje

 5. Com? Jo dic que és més difícil que toqui el gordo que no pas un premi petit, perquè hi ha més premis petits. de “gordo” només n’hi ha un.

  Al principi m’has fet dubtar de si ho havia escrit i l’exemple m’ha agradat :)!! M’alegro que visitis el blog (o bloc) 😀

 6. […] Molt bones festes a tothom. Com que la loteria de nadal no us deu haver tocat, igual que a mi (bé, perquè no n’havia comprat). Qui celebri el pare noel, el cagatió (typical catalan) o els reis, desitjo que rebin tots els regals que esperen, que ningú s’obsessioni amb el menjar ni per massa ni per massa poc i que intenteu fer feliços a tanta gent com pugueu. Deixant a banda la crítica d’engany comercial que tant se sent últimament, s’ha de reconèixer que és un temps on gran part de la gent està feliç per poder-se reunir amb la família, amb amics o amb qui sigui! Listen and surf, babe! Sin comentarios + […]

 7. […] I una altra que he trobat jo és que han sortit MOLTS, molts nombres 7. Mireu els tres primers premis: 20297, 37368 i 79735. Tots tenen “7″, i l’últim en té 2! Això de la loteria és tot un món. […]

 8. Jajaja si si va ser molta sort! Llastima que aquest any no hagi tornat a tocar! xD.
  Jo penso com en Jokin a.t., què és com una mena de felicitació o regal de nadal mes que un “impost”.

 9. Jaume si treus un 6 quan tornes a tirar la probabilitat d’aquell costat no es redueix, simplement que la probabilitat de “treure dos sisos seguits” és (1/6)^2 = 1/36 = 2.7777%. Depèn de quin sigui l’experiment, per això moltes vegades en combinatòria hi ha enunciats que varien en funció de la interpretació.

Añade tu opinión

*

*