Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Viure sense filosofar és, propiament, tindre els ulls tancats, sense tractar d'obrirlos mai.
René Descartes

Rèquiem de Mozart a Calella

Por Enric el 19 de November de 2006 en Uncategorized

Ahir per la nit el Cor Harmonia Calellenc va fer de cor, que junt amb una orquestra, 4 solistes i el director van interpretar el Rèquiem de Mozart. Ara una mica d’història:

El juliol de 1791 Mozart va rebre de forma anònima l’encàrrec del comte Walsegg-Stuppach per a la composició d’un Rèquiem. La mort de Mozart va impedir, però, que quedés acabat. El 21 de desembre de 1791 Joseph Leopold Eybler es va fer càrrec del manuscrit amb l’objectiu d’acabar-lo, especialment la part instrumental, per desig de Constanze qui, el 1792, no va poder recordar aquesta circumstància (carta a Anton Paul Stadler de 21 de maig en què relata la -història autèntica del Rèquiem-). Ja no és factible determinar quan va tornar l’encàrrec i quan va acabar Franz Xaver Süssmayr la seva feina (hom suposa que durant la primera meitat del 1792).

L’estrena del –Requiem composto del Conte Walsegg– se celebrà sota la direcció del seu suposat autor el 14 de desembre de 1793 a la Wiener Neustadt. El confús estat de les fonts i la perplexitat respecte a l’autenticitat del Rèquiem conduïren l’any 1826-27 a la disputa sobre la seva autenticitat. […]

Font: http://www.webpersonal.net/mozart/requiem.htm

Tota Calella (on visc) feia temps que estava plena de cartells immensos (clic per veure el cartell) que ho anunciàven. I.. ho haig de dir, l’entrada anticipada costava 15€, i si la compraves allà mateix (1 hora i mitja d’antelació) 18€, crec que es van passar amb aquest preu.

requiem-mozart.gif

Les cadires anavem numerades, i el lloc on em van posar era el pitjor de tots. De veritat, era el pitjor. Estava en el lloc on l’àngul de visió directament cap a “l’escenari” on hi havia els músics era el pitjor. La meva àvia estava al mig, més o menys bé (estàvem separats perquè ella havia reservat la seva entrada dies abans amb les seves amigues :p).

Havia parlat amb l’Arcadi l’hora anterior, quan estàvem venent castanyes amb el cau i vam quedar que ens trobaríem. Quan el vaig veure el vaig anar a saludar i li vaig dir que estava mal sentat. Llavors, el seu pare (que jugava un paper important, era de la organització) em va dir que em sentés ente ells, que ja s’apretarien. Al cap d’una estona d’intentar convèncer-los de que no calia, m’hi vaig sentar.

p-enric-requiem.jpg

Clic per veure-la en gran

De totes maneres, haig de reconèixer que encara que em semblés fantàstic tot plegat no sóc cap expert en música, així que no us en puc fer una crítica que vagi gaire més enllà d’això. En acabar, el director de l’orquestra va pronunciar unes paraules amb un toc d’humor i van tocar la peça final: Ave Verum.

Comentarios

 1. Mira per on, m’has donat una idea: feia motl de temps que no sentia el Requiem i aquesta nit m’el posaré abans d’anar a dormir. La versió que jo tinc va ser gravada en un concert en directe en el Musikveiren de Viena el 13 de desembre de 1.973 per l’Orquesta filarmónica de Viena i la va dirigir un director molt conegut llavors que es deia Josef Krips, de fet va ser l’últim concert que va dirigir , ja que va morir poc temps despre´s. (Tot aixó m’ho sé per què ho posa al CD).

  De totes maneres, gràcies per la sugerència. Bona nit and good dreams.

 2. No m’agrada la majoria de la música classica XD, però en tot cas el Requiem de Mozart, tot i que no m’agrada tampoc, trobo que està molt bé. Per cert… a qui se li acut anar a un concert de Mozart amb fular i roba de carrer? Normalment s’ha d’anar arreglat. XD

 3. jokin a.t. m’alegro de que gaudissis del rèquiem abans d’anar a dormir, però dura quasi una hora, el vas escoltar sencer? A Viena i grabat en CD, això vol dir que va ser un gran concert.
  Darkdragoon jajaja esperava que algú ho preguntés lo de la roba :p! Això va ser perquè primer vaig anar a comprar l’entrada (1 hora i mitja abans del concert) i després vaig anar a sopar i a “arreglar-me”. Tampoc era res d’extrem prestigi, la gent de la tercera edat anava arreglada, però la resta només va evitar venir amb xàndal (osigui que tampoc anaven massa arreglats).

  Ens veiem petit guitarrista!

 4. Vaig estar dissabte al concert del Cor Harmonia i em va encantar! Va ser un gran concert. I he de dir que no em va semblar que cara l’entrada… si anem a Barcelona a veure qualsevol concert ens costarà mes cara l’entrada i a més haurem de pagar benzina, peatges, parking i sopar…. Poder tenir a Calella concerts d’aquesta categoria és un luxe. En quan a la visibilitat…. ja se sap que l’església de Calella és com és i encara gràcies.

 5. Estic d’acord en que és un luxe tenir aquest tipu de concerts a Calella, però potser per això, perquè no hi estem acostumats, ho vaig trobar car. Tot i així ho vaig pagar, com tothom.

  És un plaer que hagis deixat un comentari a Enric.es, espero que ens tornem a veure :D.

  El que volia dir amb les entrades és que no venéssin aquells llocs, ja que és injust. Tot i que podies escollir el lloc, al escollir aquell suposaves que es veuria.

  Fantàstic, no hi ha més paraules.

Añade tu opinión

*

*