Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La ciència són fets; de la mateixa manera que les cases estan fetes de pedres, la ciència està feta de fets; però un munt de pedres no és una casa i una col·lecció de fets no és necessàriament ciència.
Henri Poincaré

Llibre: Atreveix-te a pensar

Por Enric el 04 de November de 2006 en Uncategorized

Pel meu aniversari em van regalar moltes coses, entre elles roba, llibres, el còmic de V de Vendetta… Un d’aquests llibres és el que ara comentaré: Atreveix-te a pensar, de Josep-Maria Terricabras

Sobre el llibre
El títol ja diu molt, és un llibre sobre filosofia amb l’intenció de despertar el nostre esperit crític i ajudar-nos a pensar d’una manera més rigorosa. Destinat a tots els públics, amb una manera d’expresar-se molt clara que estic segur que tothom és capaç d’entendre ràpidament.

atreveixte-a-pensar.jpg

Encara no l’he acabat, en realitat casi no podria afirmar ni que l’hagués començat, ja que ho vaig fer però l’he deixat abandonat durant un període d’examens. Intentaré tornar-lo a començar, perquè m’enganxava molt (era el culpable de que un parell de nits m’hagués quedat fins tard al llit llegint) i dec haver perdut una mica el fil.

Sobre l’autor

terricabras.gifDr. Josep-Maria Terricabras (Calella [com jo], 1946) és catedràtic de filosofia, director de la Càtedra Ferrater Mora de Pensament Contemporani de la Universitat de Girona i membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Té un portal de filosofia al seu nom: Terricabras-Filosofia.info, l’únic que passa és que requereix una subscripció no gratuïta per accedir a determinats continguts.

Atreveix-te a pensar. La utilitat del pensament rigorós en la vida quotidiana. Editorial La Campana, Barcelona, 1999. 8ª edició, 2003.

No és un manual amb teories i doctrines que vulguin imposar què hem de pensar. Ni un assaig convencional. És un llibre que es proposa estimular els ciutadans perquè pensin amb més claredat i més rigor. És possible pensar millor, i aquestes pàgines ens ajuden a descobrir aquells “tics” del pensament que fan que allò que pensem no sigui prou nostre. El propòsit de l’autor és que el procés de pensar i argumentar sigui precís i útil en l’àmbit de les exigències quotidianes.

A Atreveix-te a pensar, l’autor inclou a cada capítol una pregunta que serveix de fil conductor de les reflexions:

-Comparteixo els meus pensaments amb algú? -Hi ha preguntes profundes? -Per què sovint preguntem “per què” i busquem explicacions últimes? -Quines coses sé segur i com ho sé, que les sé segur? -Què crec de debò? Raons i sentit comú. Valors i gustos. Relativisme i objectivitat. -Per què és important pensar?…
Via: www.terricabras-filosofia.info

Comentarios

 1. He conegut la pàgina d’aquest senyor gràcies al teu blog i el trovo molt interessant. És evident que la seva ideologia és nacionalista i que l’opinió que té del meu Partit és molt dolenta, però està molt bé trovar gent inel.ligent que pensi diferent a un, això ajuda a refrexionar més a fons les pròpies idées i en molts casos pot fer-te canviar d’opinió, la qual cosa és collonuda perquè lo pitjor qu´hi a al món, al meu parer, és el dogmatisme i el fanatisme.

  Per cert: t’has ficat a la pàgina d’en Punset?

  Bon diumenge.

 2. Bé, sóc un “estudiant de batxillerat de 16” que té un bloc, que vaig arribar al teu bloc per sort deu fer mitja setmana. I, tot i que he llegit poc, trobo que tens un bloc molt fresc, interessant i que et mostres molt objectiu quan te’n has de mostrar, així que et felicito pel teu bloc! És interessant saber (i fer saber) que hi ha blocs en català de qualitat ^^.
  Segueix així!

 3. Bones Darkdragoon, un més a la secta!!! Estic molt orgullós que t’hagi agradat. M’alegra molt que diguis que és fresc i interessant. Encara que els que tenim blocs en català siguem una minoria hem de seguir! Per cert, el teu blog també m’ha agradat molt, hauríem de reunir a tots els “joves” (molt-joves) que tenen blog en català!

 4. Ostres jokin a.t., no t’havia respòs sobre el que em vas dir d’en Punset. Si, hi vaig entrar i vaig veure que tracta temes molt interessants. Pensava que actualment no feien cap programa d’aquest tipus. Això si… si ho emeten a les 12:30 els diumenges se’m fa una mica difícil veure-ho. Intentaré grabar-ho. I ara que sé que no tens tele… com ho saps això d’aquest programa?

  Tot i així pel que em va semblar parlava bastant de l’origen de l’ésser humà i de matemàtiques (potser m’interessaria més) no gaire. Fins i tot vaig veure que se li poden fer consultes i potser te les respòn. Estaria bé! 😛

  Eduard Punset, a partir d’ara et seguiré sempre que pugui!!

 5. Malgrat tots estigueu d’acord de que aquest llibre és tan fantàstic, a mi personalment, em sembla un llibre aborrit que sembla que s’hagi fet amb una llibreta, un llapis i tot el que li pasava pel cap. Aquestes preguntes no són necessaries q ningú et digui que les hagis de pensar, crec que són qüestions diaries de tots els essers humans. En resum, són els 12 euros més pitjor gastats de la meva vida.

Añade tu opinión

*

*