Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Per què les coses són com són i no d'una altra manera?
Johannes Kepler

Un petit anàlisi sobre l’èxit de Ciutadans

Por Enric el 02 de November de 2006 en Uncategorized

Encara que sembli estrany, el partit polític de Ciutadans pel canvi – partit de la Ciutadania va acabar obtenint 3 escons.

ciutadans.gif* Parlen sobre mi, referint-se amb l’adjectiu despistado al blog de Ciutadans en la Prensa. Jo els responc així.
Alex Guerrero

(…)# Ciutadans parece que obtiene una mayoría de sus votos en los graneros del PSC (primer cinturón, o cinturón rojo, del área metropolitana). L’Hospitalet, Cornellà, Santa Coloma. En todos, el retroceso del PSC está muy correlacionado con el voto a Ciutadans. Sus 3 diputados son de Barcelona.
# PERO cuando miramos sólo Barcelona, Ciutadans obtiene más votos cuanto más rico es el distrito: en los barrios obreros, de ‘inmigración’, obtiene un 4%, mientras que en los de clase alta supera el 6%. Y de manera progresiva (voto ciutadans -> renta). En estos casos, el PP retrocede en favor de Ciutadans.

Més a La Moqueta Verde

Via: Escolar.net

Crònica de l’evolució de les eleccions al Parlament de Catalunya 2006

Comentarios

 1. […] Un petit anàlisi sobre l’èxit de Ciutadans […]

 2. Gràcies per la cita, Enric! 🙂

 3. Res home, és tot un plaer poder crear conversació. És veritat que és un fenómen que ens ha sobtat molt a tots, això de ciutadans.

 4. Enric: dona gust que un chaval com tu s’interesse per la política tenin en compte que lo que més sembla interesar és el botellon y el Barça.

  Saps que han penjat el teu Blog a la Web de Ciutadans? És allà on he trovat el teu blog. Et dien DESPISTAT i és cert però vist que només tens 16 anys jo no hauria posat DESPISTAT, jo hauria posat INTERESSANT.

  Endevat, Enric, jo et fico als meus favorits. Continua interessan-te per la política i no permetis que el poder et menji el coco, sigues LLIURE, pensa que el poder aquí a Catalunya, des-de fa casi bé 30 anys és el nacionalisme etnicista. Al segle XXI s’ha de ser ciutadà cosmopolita i solidari i no maulet aldeano.

  Força Enric i visca la llibertat!

 5. Ei! 😉 Suposo que el tema de DESPISTAT és, més que res, perque fas referència a “Ciutadans pel Canvi i no “Ciutadans – Partit de la Ciudadanía” què és com realment es diu el partit que ha tret 3 escons. Els del Canvi és una plataforma que recolça el PSC des de que es va presentar en Maragall.

 6. jokin a.t. m’ha alagat molt el teu comentari. No sabia que haguessin fet referència a mi a la web de ciutadans. Ostres tu, ho acabo de trobar.

  Rod, tens tota la raó, això em passa per a vegades escriure ràpid i sense pensar. Tant de sentir ciutadans pel canvi m’ha fet escriure això. Em sembla propi d’una actitud prepotent escriure limitantse a utilitzar l’adjectiu “despistado”. Un partit que acaba d’entrar en joc que es dediqui a exaltar una part de la població indecisa i que, des d’un blog molt recent es dediqui a dir això de la gent (bé, només de mi, suposo que perquè no sóc simpatizant). No vull faltar a les persones que siguin d’aquest partit però, què vols que et digui, es creuen que són els amos de tot i no és veritat.

  El que estan fent és com si sorgís un nou partit polític a nivell d’Espanya que només comentés que vol afavorir al poble i intentés destruir la llengua per implantar-ne la seva, una més general, com podria ser l’anglès. Una completa falta d’inconsciència.

  Per cert, en resposta al “despistado”, inclueixo que em sap greu estar tant desinformat en política. Comprenc que als setze anys ja ho hauria de tenir tot perfectament clar.

 7. Enric: no et preocupis , jo en tinc 58 i ja veus, a la meva edat tota la vida votant socialistes (PSC) i ara me sentit obligat a fer-me militant de Ciutadans. Tinc prou feina per explicar-ho a la meva neta.

  Un altre dia m’endinsarè més a fond al teu blog i ja t’enviarè un comentari.

  Salut i visca la Llibertat!

 8. joan qualsevol
  3 d'November del 2006

  Apa Enric, no t’ofenguis.
  És veritat que t’has despistat una mica, la referència era més bé simpàtica, no recriminan-te res. Ciutadans pel Canvi era la plataforma de suport a Maragall, res a veure amb Ciutadans-Partit de la Ciutadania.
  En qualsevol cas, donat la teva joventut, m’agradaria que defugisis dels clixés clàssics de la política i dediquesis un parell de minuts a veure el programa de Ciutadans. Es parla de promoure ambdues llengües dels catalans sense discriminacions, no pas de substituir res.
  Espero que et continui il·lusionant la política, jo ho he estat amb Iniciativa i EUiA fins que es van convertir en un partit nacionalista i van começar deixar de banda tot el seu clàssic electorat de classe treballadora. Ara em sento còmode amb C’s perque no discriminen a ningú en funció de la seva llengua i procedència i pel seu programa en polítiques socials.
  Ànims i salut!

 9. He estat llegint fins a molt tard perquè el llibre que tinc entre mans m’apassiona, “La contravida2, d’un novelista americà que es diu Philip Roth, i desprès de quatre hores de lectura, he decidit donar-me un tomb pel teu blog, nomès una primera ullada i té molt bona pinta. Et felicito. Resulta molt interessant per un yayo com jo.

  Bona nit i fins un altre dia, a veure si dorm perquè la lectura m’ha deixat cansat però una mica insomne.

  Per cert, coneixes la web de Eduard Punset, el senyor que fa el programa “Redes” a tV2? pel que vist d’aquesta primera ullada penso que sería interessant per tú. Té un link a la pàgina del programa on apreixen totes les entrevistes fetes: a biólegs, matematics, filósofs, físics…i jo crec que estan fetes a un nivel molt entenedor per una persona que tingui una mica de formació i curiositat per les coses importants que pasen avui en dia al món. l’adresa és:

  http://www.smartplanet.es/punsetblog

  Bona nit i fins un altre.

 10. Quina colla aquests de Ciutadans; el programa molt bonic, però sou una barreja de lerrouxistes i pijos progres burgesots assilvestrats; gent despistada… no us deixeu menjar el tarro!

Añade tu opinión

*

*