Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Newton ha sido un hombre afortunado; solo una vez puede descubrirse el sistema del mundo, y el lo ha descubierto.
Lagrange

La importància de les aliances

Por Enric el 01 de November de 2006 en Uncategorized

Avui m’he imaginat una situació que em sembla que m’ha explicat per què hi ha conflictes. Suposo que és obvi, però us exposo la meva reflexió.

Imaginem que hi ha dues tribus (A i B) que volen destruir-ne una altra (C) per un problema que van tenir amb ella, el més lògic és que la darrera tribu també vulgui destruir-les a elles. Les dues primeres tribus (A i B) havien estat enfrontades, de manera que la tribu A volia carregar-se a les tribus B i C, però les dues primeres van veure que l’única manera de guanyar a la tercera és si s’aliaven per un objectiu comú.

Arribats a aquest punt tenim que A i B volen destruir C, A vol destruir a B, per tant B també vol destruir a la tribu A. Llavors la pregunta és que perquè s’han aliat les primeres tribus A i B si també podrien haver-ho fet diferent. Aliar-se la tribu A amb la C per destruir a B, o la tribu B podria haver lluitat per un mateix objectiu amb la tribu C.

Aqui sorgeix la guerra. És un problema sense solució, el més segur és que si no es paren a parlar i a reflexionar s’acabin destruint totes. Quin significat té aliar-te amb un enemic per destruir a un altre enemic?

tribus.jpg

Això explica el que passa amb la política i les guerres! Per cert, els que podeu.. heu anat ja a votar?

Comentarios

  1. […] Després vindran les aliances, sobre el que he parlat a: La importància de les aliances polítiques. Puguis o no puguis votar, quin creus que actualment seria el millor partit per Catalunya? Sin comentarios + […]

Añade tu opinión

*

*