Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La estadística és una ciència que demostra que si el meu veí te dos cotxes i jo cap, els dos en tenim un.
George Bernard Shaw

L’acceleració de la gravetat al món

Por Enric el 27 de October de 2006 en Uncategorized

gravity.gif

Cal tenir el compte que depenent de la distància des del punt on estem fins al centre de la terra l’acceleració de la gravetat és diferent.Des de la superfície de la terra la gravetat és de 9.80665 m/s².
Des de l’equador (nivell del mar): gec = 9,7303 m/s²
Des dun pol: gpolo = 9,8322 m/s²

La gravetat sempre havia estat definida com la força d’atracció que experimenten dos cossos amb una determinada massa, fins que Einstein va revisar la teoria de Newton en la seva teoria de la relativitat general i la va definir aixi:

La gravedad es una deformación geométrica a la curvatura del espacio por efecto de la masa de los cuerpos, lo que propaga ondas de gravedad que producen el efecto de atracción entre ellos.

I les teories quàntiques diuen que hi ha una unitat de mesura de la gravetat, que han anomenat gravitón i és la partícula que exerceix l’esmentada força (gravetat).

Variacions de la gravetat terrestre

Si vols més informació sobre la primera imatge: Gravity on AstronomyNotes.com

Comentarios

 1. El gravitó aquest de que parles, vaig sentir en un documental del K3 que, si la teoria M és correcta (no me la fagis explicar, no sé prou física per explicar-la bé), forma part d’un àtom, i que al trencar-lo, el gravitó canvia de dimensió (sona a ciència ficció, ho sé). Això voldria dir que hi ha dimensions paral·leles a la nostra, és a dir molts universos, però que la única partícula capaç de viatjar entre ells seria el gravitó, per tant, en un futur molt llunyà, seria possible d’estudiar els gravitons per viatjar entre dimensions. Tot això, és clar, si la teoria M és correcta.

 2. nanu, he trobat aquesta pàgina i he pensat k t’agradaria donar-hi un cop d’ull:

  http://gaussianos.blogsome.com/

  i també he tafanejat la teva llista de ‘coses essencials’.. t’has oblidat dels condons!
  alguns cabuts diuen que és pecat, però ens estalviariem molts maldecaps!

 3. Bones mestressa!! Si, la visito fa temps i crec que és molt interessant! A l’esquerra d’aquesta pàgina, per abaix hi apareixen els títols de les últimes entrades de Gaussianos. Algunes coses no són “assequibles” per mi.. però que hi farem. He après, i segueixo aprenent molt 😀
  Gràcies igualment!

  Els condons, és veritat tu! :p 😉
  M’havia oblidat de posar que són objectes per quan et perds en una illa deserta, en un desert… o algo així, ara ja hi és.
  Perdut/da tu sol/a pel desert no sé si seran gaire útils… però seran almenys més útils que l’armilla antibales. Ostres, i si no m’hi perdo sol? 😛 bona proposta!

 4. Si t’hi perds sol sempre els pots gastar amb unes quantes palles deluxe

 5. Els comentaris han canviat de tema, seria millor seguir-ho aquí: http://www.enric.es/50-coses-essencials/

 6. perque ets tan freaky

 7. Sempre crec que està molt bé donar la cara. Si fas la pregunta “perquè ho sóc” és que assumeixes que ho sóc. Estar interessat en la física equival a ser freaky? Aquest terme s’està utilitzant molt últimament, de manera gratuita.

  A tu no t’interessa la física? No passa res, és ben normal, però segur que algun tema t’interessa i t’encurioseix, i potser a algú altre no.

  Salutacions, espero que no hi hagi més comentaris anònims, no passa res.

 8. Importante !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  13 d'May del 2008

  Què significa que un cos es mou per inèrcia??

Añade tu opinión

*

*