Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
És més fàcil escriure deu volums de principis filosòfics que posar en pràctica només un d'aquests principis.
Leon Tolstoi

L’efecte eMule

Por Enric el 26 de October de 2006 en Uncategorized
emule.jpg

Aquesta entrada no és una altra crítica, o discusió sobre la legalitat d’aquest programa per compartir arxius, però intentaré deixar clares algunes coses que hi ha gent que confón una mica, però després de comentar una curiositat:

emule-descarrega.gif

Mireu, quan em descarregava unes cançons de Les Luthiers i Els Pets havia d’esperar a que comencés, i quan ha funcionat ha anat força lent. Llavors la meva cosina m’ha demanat la cançó Buttons, de The Pussycat Dolls i, després de veure que tenia una disponibilitat de 3260, quan els altres en tenien una de 40-50 aproximadament! El que fa la fama, i en pocs segons ha agafat una velocitat que mai abans m’havia agafat: 63.79kB/s, velocitat a la que mai abans havia arribat amb només una cançó.

emule-ilegal.gif

Descarregar-se arxius de l’eMule no és ilegal, encara que siguin cançons, pel·lícules, jocs, llibres, etc.. amb copyright o drets d’autors restrictius (hi ha altres llicències de propietat intelectual que no són el copyright). Cal tenir en compte que estic parlant segons la situació a Espanya perquè a França, per exemple, em van explicar que tenir l’eMule instalat és ilegal. Quina sort tenim!

El que és ilegal és grabar el que hem descarregat i vendre-ho, o com per exemple fan moltes escoles o bars que és reproduir-ho públicament sense pagar els drets d’autor, cosa que estic en contra fins a un determinat punt. Però no només el descarregat, per exemple una escola no pot passar un vídeo als seus alumnes, tot i que l’hagin comprat, han de contactar amb una societat que s’encarrega d’això i pagar-li uns determinatsw diners. Alguns coneixereu aquesta societat amb el nom de ladrones, és la SGAE.

Añade tu opinión

*

*