Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La lògica és la explicació argumentada del que és evident.

Calcula el teu índex de massa corporal

Por Enric el 16 de October de 2006 en Uncategorized

Segons una notícia (recomano llegir-la) que han publicat al BBC sobre l’índex de massa corporal (Calculate your Body Mass Index, BMI) molta gent és considerada grassa sense ser-ho, això passa perquè s’ha de comprendre que la següent taula es orientadora, que vol dir que no és definitiva ni del tot precisa. Tot i així m’agradaria publicar-la, és curiosa. No vull que ningú es desanimi per cap dels dos extrems, però és curiós pensar en la quantitat d’estudis o proves que s’han d’haver fet per decidir aquesta taula.

O potser està definida així arbitràriament? No crec!

index massa corporal bmi

Taula d’índex de massa corporal

S’ha de mirar l’alçada a la dreta (en metres) i el pes a dalt (en quilograms).

famosos-obesos.jpgÉs veritat que moltes vegades els esteorotips fan obsessionar a molta gent amb això del pes, i crec que comentar-ho és molt clàssic. Mireu si és poc fiable que diuen que George Clooney, Brad Pitt i Matt Damon són oficialment grassos.

Hem de tenir sobretot en compte que el múscul pesa bastant més que la grassa, per això si algú creu que de veritat necessita atenció ha d’acudir al metge.

Que ningú em doni les culpes per haver-[lo/la] obessionat!

Actualització: Per calcular l’índex de massa corporal amb una fòrmula (BMI) podeu fer: [pes en kg] / [alçada en m]^2). ^2 vol dir elevat a 2, al quadrat.
[tags]calculate, body mass index, bmi, over-weight, under-weight, obese, clinically obese, anorèxia, bulímia, aprimar, dietètica, dieta, peso, pes, weight, slim, fat, prim, gras, gordo, físico, ejercicio, exercici, exercise[/tags]

Comentarios

  1. i… si no arribem ni al groc cla? ke se suposa ke ens passa? :S Xk no sok anorexica… pero joh… ma preucupat xD

  2. jeje no passa res, ja vaig posar que depenia molt de la persona. És impossible que aquesta sigui la taula definitiva per tothom! Agafa un noi que medeixi igual que tu, que segurament (si no agafes ningú en cap extrem) pesarà més. Per tant.. amb això està clar que aquesta gràfica no és (i ho torno a dir) del tot real. M’he donat una volta pel teu.. espera.. jotelog 🙂 això i el que està clar és que obesa no ets ;).

    Doncs m’alegro que algú em llegeixi :-D! Fins la pròxima Cristina!

  3. Pues yo estoy bien de peso según esa tabla, pero mi madre me dice constantemente que estoy muy delgado xD

    Por cierto, tengo mi respuesta preparada a tu comentario… no has sido un duro rival por el momento xD

  4. […] Molt bones festes a tothom. Com que la loteria de nadal no us deu haver tocat, igual que a mi (bé, perquè no n’havia comprat). Qui celebri el pare noel, el cagatió (typical catalan) o els reis, desitjo que rebin tots els regals que esperen, que ningú s’obsessioni amb el menjar ni per massa ni per massa poc i que intenteu fer feliços a tanta gent com pugueu. Deixant a banda la crítica d’engany comercial que tant se sent últimament, s’ha de reconèixer que és un temps on gran part de la gent està feliç per poder-se reunir amb la família, amb amics o amb qui sigui! Listen and surf, babe! Sin comentarios + […]

Añade tu opinión

*

*