Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La saviesa és filla de l'experiència.
Leonardo Da Vinci

Piràmide de Maslow

Por Enric el 11 de October de 2006 en Uncategorized

piramide maslowAvui mirant la tele he vist un anunci de cotxes Repsol (gràcies Neocharlie i Eva) on relacionen el producte amb la piràmide de Maslow. No és que no vulgui posar la marca del cotxe, és que no m’enrecordo. Si algú ho veu pot comentar.
El psicòleg Abraham Maslow, dins la seva teoria de motivació va crear una jerarquía que els homes volen satisfer.

Aquesta piràmide ens mostra clarament que les necessitats de l’home van de les més bàsiques a unes cada vegada més complexes, però per no enrotllar-me més esmentaré els escalons dels que està formada:

 1. Necessitats bàsiques – Alimentació, aigua, aire, …
 2. Seguretat – i protecció
 3. Relació social – Amor, amistat, afecte, …
 4. Autoestima – èxit, prestigi, …
 5. Autorealització i actualització – La capacitat de ser el que podem arribar a ser (un poeta ha d’escriure; un pintor, pintar; un músic, fer música).

Segons el seu treball del 1943, la nostra motivació ve automàticament donada en aquest ordre. De manera que si no cumplim les d’abaix no podem arribar a les d’adalt. Tot i així hi ha discrepàncies, que diuen que és un sistema força antic.

Conclusió: Amb tot això, al que vull arribar és que si volem motivar a les persones del nostre voltant, hem de buscar quines necessitats tenen satisfetes i intentar faciltiar la consecució del següent escaló. Em sembla que això avegades s’aplica a terapies d’empresa, pot ser interessant.
+ Hi ha un vídeo sobre aquesta piràmide molt ben fet (veure vídeo).

YouTube Preview Image

[tags]piramide, maslow, motivation, motivación, motivació, piràmide, pirámide, Abraham Maslow, jerarquia, hierarchy, needs, necessitats[/tags]

Comentarios

 1. El anuncio era de Repsol…
  Interesante pirámide…

 2. És curiós que tothom es pensi que l’anunci és d’un cotxe….

 3. Tens raó Eva, l’anunci és de Repsol. No m’havia fixat que encara no ho havia canviat. Gràcies per avisar-me. I perdona perquè el comentari no se t’hagi publicat directament, el filtre SPAM l’ha detectat com a SPAM i no l’he pogut filtrar fins ara.

 4. Gràcies a tu per treure’m de l’SPAM!
  😀

 5. Lluís Valls
  3 d'November del 2006

  Hola Enric el Cangur,

  suposo que em recordaràs de l’estiu. Bé, abans que res felicitar-te per la web. Estic impressionat. T’explico que escric aquí pq em va cridar molt l’atenció aquest anunci. Més que res pq aquesta piràmide s’explica (bé, es comenta breument) a la matèria d’Economia i organització d’empresa de 1r de batxillerat. Donat que jo en sóc el profe…
  Res més, afegir que veient l’anunci és d’esperar que tothom pensi en un cotxe, clarament de gamma alta. Segurament els creatius de l’agència deuen ser els mateixos que han fet algun anunci d’Audi, BMW, …
  Vinga, A10 (audi?)

Añade tu opinión

*

*