Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Las matemáticas poseen no sólo la verdad, sino la suprema belleza, una belleza fría y austera, como una tumba.
Bertrand Arthur William Russell

Numb3rs: Serie de Matemàtiques

Por Enric el 10 de October de 2006 en Uncategorized

numb3rsFa temps Antena3 va començar a emetre una serie policíaca que es deia numb3rs, és una mescla entre CSI, Expediente X i Sherlock Holmes on un agent de l’FBI té l’ajuda del seu germà, un geni de les matemàtiques, per resoldre els casos més difícils des d’una pesprectiva numèrica.

Actualment no està a la tele, i només van emetre la primera temporada (en castellà), però podeu descarregar els 13 capítols amb l’eMule, a partir d’aquests enllaços:

 1. Piloto (elink)
 2. Principio de Incertidumbre (elink)
 3. Vectores (elink)
 4. Fallo de estructura (elink)
 5. Sospechoso principal (elink)
 6. Sabotaje (elink)
 7. Realidad falsificada (elink)
 8. Crisis de identidad (elink)
 9. El francotirador (elink)
 10. Una bomba sucia (elink)
 11. El sacrificio (elink)
 12. Más allá del ruido (elink)
 13. La caza del hombre (elink)

Les crítiques que he llegit diuen que sempre ha de trobar zones on podria estar l’assassí, o on podria atacar segons estadística, però segons tinc entès sempre ho fa amb diferents mètodes, i a qui li agradin les matemàtiques podrà conèixer coses noves i aprendre molt. M’he proposat explicar quines teories matemàtiques apareixen a cada capítol, espero poder aprendre alguna cosa.
Jo ja m’he descarregat els capítols, i me’ls he grabat ordenadament en DVDs, per poder-los veure a la tele del menjador, intentaré mirar-ne un cada nit, i ja us explicaré.

[tags]numb3rs, numbers, film, cbs, antena3, antena 3, televisión, televisió, serie, show, math, mathematics, emule, elink, elinks, chapters, 13, FBI, X Files, expediente X, sherlock holmes, statistic, statistical, estadística[/tags]

Comentarios

 1. Oh! l’any pasat, quan ho feien per la tele, una professora ens va dir que ens la miréssim. Que ella s’hi adormia sempre.. però que ens la miréssim.
  I evidentment, no vaig fer-ho xD

 2. Ostres tu, quina il·lusió! La Mestressa és una estudiant d’estadística que no mira numb3rs! Bé, és una serie més aviat policíaca que matemàtica.

  Però a mi, que m’agraden les matemàtiques, em fa gràcia. I quan parla d’algun “teorema” o “principi”, si ho busques, pots aprendre coses interessants, segons el meu punt de vista.

  No sabia que em llegissis! M’ha alegrat. Fa bastant que no escrius res de nou tu, no?

 3. Bé, numb3rs ja és a l’emule i un dia d’aquest podré començar a mirar-la. xDD

  I bé, estic cercant la inspiració, un dia que tingui temps ja penjaré alguna cosa. Paciència, home, paciència!!

  percert, no havia vist mai k es poguessin posar els enllaços del del.icio.us.. interessant tu!

 4. Sip, clar! Els enllaços de del.icio.us tenen feed ^^

  Segur que alguna cosa de les que parla tu l’entens.. 🙂 Encara que té pinta a tenir uns resultats massa precisos. I sempre l’encerta, caram!

 5. […] El segon videoblog ! L’altre dia mirant un capítol de numb3rs vaig veure que hi apareixia el dilema del presoner, el qual ja havia sentit anomenar abans. Intento fer una explicació en el vídeo, tot i que no sé si es podrà entendre. He posat imatges per facilitar-ne la comprensió, però si tot i així voleu saber-ne més, a la wikipedia teniu més informació. […]

 6. […] En el capítol 13 (últim, “La caza del hombre”) de la primera temporada de la serie Numb3rs l’actor que interpreta al matemàtic ens explica una curiositat. […]

Añade tu opinión

*

*