Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
Jo crec que la veritat és perfecte per a les matemàtiques, la química, la filosofia, però no per a la vida. A la vida, la ilusió, la imaginació, el desig i l'esperança compten més.
Ernesto Sabato

M’han proposat ser delegat

Por Enric el 26 de September de 2006 en Uncategorized

votsAhir, dilluns dia 25, a classe de tutoria vam parlar sobre que necessitàvem dos delegats a classe. Un noi i una noia, un del científic i l’altre del tecnològic (són dos modalitats de batxillerat, però que anem físicament a la mateixa classe). Del científic va sortir la Sara Serra, a qui li desitgem que no s’atabali amb nosaltres. Els del tecnològic.. sóm com sóm! El meu tutor va proposar a la classe que m’escollissin i tots van votar per mi.

No ens vam decidir i vam acabar fent votacions, i gràcies a que vaig manipular el vot del meu company de taula (que m’anava a votar a mi), va guanyar en Quim, un altre tecnòleg (que ha vingut nou aquest any). Si no, hagués guanyat jo. Ell va rebutjar el lloc i el tutor va sentenciar dictència (dictar sentència, per la gent normal). Només tindriem una delegada! Els tecnològics ens hem quedat sense representant.

eleccions parlament

Intentaré llistar les avantatges i inconvenients que té ser-ho, però he trobat més informació a la web d’un professor d’ESO.

Avantatges:

 • Està més aprop del professorat en general
 • Té la paraula final en qualsevol tema relacionat amb el grup classe
 • En època d’examens, el delegat i/o delegats/des decideix l’ordre dels examens.
 • Tècnicament és l’únic amb l’autoritat suficient per parlar directament al tutor (encara que en la pràctica no sigui veritat).
 • Té alguns drets més que la resta de la classe.

Inconvenients:

 • A vegades s’han de fer reunions, això suposa que ha d’assistir-hi fora de l’horari escolar.
 • Una vegada a l’any es fa una trobada dels delegats i delegades d’unes quantes escoles de Catalunya, cosa que fa que perdis moltes hores de classe. Això vol dir perdre temari i, si estem en època d’examens és algo que no ens podem permetre.
 • Poc o molt, però requereix un esforç.
 • Si fas algo bé, doble premi. Si ho fas malament, doble “cagada”. (això és inventat)

Crec que encara estic a temps de ser-ho, però tinc dubtes… Què faig? Deixa un comentari!

Comentarios

 1. Hola Enric!

  Buscant informació sobre els delegats de classe, he trobat el teu blog.
  Buscava informació, perquè m’encarrego de preparar tot el material per a la formació de delegats i delegades d’ESO.
  M’ha sorprès molt el teu blog, i si té de recomanar si sé delegat o no, la resposta està clara, sigues delegat.
  Perquè?
  Perquè a prendràs un munt de recursos, per resoldre conflictes, per negociar, per motivar al grup etc. serà dur, però si t’esforces una mica et pot sortir molt bé.

  No oblidis que ser delegat vol dir tenir drets i deures, i que tu seràs el principal representant del grup i l’únic interlocutor amb el professorat.

  És molt important que com a classe estigueu representats, i si us organitzeu bé, podreu aconseguir moltes coses, sempre amb modals i bones paraules, això si!

  Sort!

  Txell

 2. […] Si llegeixes habitualment aquest blog hauràs llegit una entrada on em preguntava si ser delegat o no. Si no el llegeixes, pots fer-ho ara clicant aquí. Doncs ara acabo de llegir un comentari molt curiós, és d’una tal “Meritxell” (no ens ha deixat més informació), que es veu que és l’encarregada de preparar material per a la formació dels delegats de la ESO. Crec que m’ha trobat a Google buscant “Què vol dir ser delegat“, i ara veureu perquè, deixo el seu comentari: Hola Enric! […]

Añade tu opinión

*

*