Enric.es - Enric Sanchez Cusell

AVÍS: El blog no s'actualitza des de 2008, jo, l'Enric, ara (2011) estic estudiant quart de Llicenciatura de Matemàtiques i Enginyeria Informàtica a la UPC de Barcelona i tinc 20 anys. Tant de bo alguna cosa del que hi hagi us sigui d'utilitat. Enric Cusell Sanchez

Blog personal de l’Enric Sánchez Cusell, i ara amb fotos
La saviesa és filla de l'experiència.
Leonardo Da Vinci

Pel·lícula: V de Vendetta

Por Enric el 18 de September de 2006 en Uncategorized

V de Vendetta ja està disponible en DVD als videoclubs, inmediatament la vaig anar a llogar i la vaig veure (que exagerat).

v for vendetta

M’agrada sobretot el discurs inicial (speech) del protagonista que s’amaga darrera d’una màscara d’en Guy Fawkes, podeu veure el vídeo a continuació:

YouTube Preview Image

Em va agradar molt el primer cop que la vaig veure, crec que és força impactant. El missatge secundari que vol transmetre (o el que jo vaig interpretar) també va ser molt original. Algunes de les frases que diu són memorables. L’Albert (ja coneixereu qui és quan es faci el blog) (ja s’ha fet un blog) es va posar la primera de nick.

Actualització: La primera frase està inspirada en Thomas Jefferson, president dels estats units del 1801 al 1809. [Vía: LibertadDigital]

El pueblo no debería temer al gobierno. El gobierno debería temer a la población.

El parlamento es un símbolo, igual que el hecho de destruirlo. Los símbolos por si solos no valen nada. La importancia está en el significado que se le dé. (no és textual)

agente smith matrixCom sempre, alguna curiositat de la peli: L’actor que s’amaga darrera la màscara és el que fa d’Agente Smith a Matrix.

El nom en clau “V” vol venjar-se del que va fer el govern en uns laboratoris fa uns quants anys enrera. La pel·lícula està situada en un temps futur (potser 10 o 20 anys endavant), on hi ha un govern molt religiós i molt “de dretes”.

vendetta

[tags]v de vendetta, film, vendetta, dc comics, parliament, acción, acció, action, terrorism, película, pel·lícula[/tags]

Comentarios

  1. […] Pel meu aniversari em van regalar moltes coses, entre elles roba, llibres, el còmic de V de Vendetta… Un d’aquests llibres és el que ara comentaré: Atreveix-te a pensar, de Josep-Maria Terricabras […]

  2. […] Com deia aquest matí en Samuel, això és un error del cole (i crec que té raó, les professores es podrien haver parlat el tema de prohibir pel·lícules abans que els alumnes fessin els treballs, i llavors no ens haguéssim queixat) i no sóm nosaltres que ho tenim que arreglar, sinó ells. “La Naranja Mecánica incita a la violència”. Llavors perquè ens van passar V de Vendetta. Inicita V de Vendetta al terrorisme? Actualització: Després d’aquest petit conflicte van anar a parlar amb el tutor i ens va dir que miraria si podia fer algo. Avui ha vingut a classe dient-nos que ja estava solucionat! Que bé! Tot i així, què en penses de la censura als instituts? Sin comentarios + […]

  3. […] Estic pensant que donar massa detalls pot arribar a ser força pesat, però voldria comentar els llocs significatius que vam visitar, i d’alguns deixar fotos! Vam anar al London Eye, que és la nòria més gran del món, on també hi vam pujar i vam fer fotoas aèries molt interessants. Després, des de la plaça del davant (Parliament Square), vam veure el Big Ben i el Parlament (a algú li sona?). Vam passar una estona a Trafalgar Square, vam pujar sobre els lleons que hi ha, vam passejar una bona estona per Regent’s Park i per Hyde Park (uns inmensos parcs amb extensions de natura impensable per on estem acostumats a viure). Per la ciutat vam veure el famós Picadilly Circus (aquella plaça amb cartells de publicitat lluminosos gegants). I com no, vam anar a veure el canvi de guàrdia al Palau de Buckingham i, amb sort vaig aconseguir estar a primera fila, veure-ho molt bé i fer bones fotos. Tema museus? També! El British Museum ens va acollir tot un matí, vam anar al National Gallery (el museu de Pintura, molt autèntic i amb obres veritablement significatives) i finalment el Science Museum (museu de la ciència de Londres), que vindria a ser un Cosmocaixa més gran, i amb temes per a tothom. Des de medicina i veterinària, fins temes d’energia, de materials, biologia i amb seccions molt grans i completes. I dues que no vaig trobar fins al final, de matemàtiques i geometria i una d’informàtica (incloent calculadores i màquines babbage. De fet estaven fabricant allà mateix la màquina babbage més gran del món). […]

Añade tu opinión

*

*